Reka ljubezni

Na svojo vlogo se je temeljito pripravila

Teja Pelko/Novice Svet24
16. 6. 2018, 13.00
Deli članek:

Ljubitelji priljubljene serije so vajeni številnih nepričakovanih preobratov, zadnji pa je mnogim oko orosil s solzami sreče.

Ksaver Šinkar
Dora Petrej s svojo televizijsko mamo Mojco Funkl.

Govorimo seveda o Zalini povrnitvi vida. Dora Petrej, ki v seriji upodablja hčerko Bojana (Branko Šturbej) in Sonje Medved (Mojca Funkl), se je sicer v vlogi slepe deklice odlično znašla. Razkrila nam je, kako se je spopadla z zahtevno nalogo.

Zadnja epizoda druge sezone Reke ljubezni bo na sporedu 20. junija, ekipo serije pa bodo še del poletja spremljale številne neprespane noči in več kot tisoče popitih kav, saj že pridno snema prve kadre tretje sezone.

»Ko sem dobila vlogo Zale, sem skakala od navdušenja, ampak nisem si predstavljala, kako bom igrala deklico, ki je slabovidna. V veliko pomoč mi je bilo to, da me je 'mami Sonja' odpeljala v Center Iris v skupino Možgančki, kjer sem srečala čisto drug svet. S pomočjo posebnih očal so mi poskušali prikazati, kako vidijo ljudje, ki imajo sladkorno ali kakšno drugo bolezen. Z njuno učiteljico smo se sprehodili po stopnicah in pokazala mi je, kje spremljevalec drži otroka in kako mu podaja različna opozorila. Zame je bila to izjemna izkušnja. Navdušena sem, koliko drugačnega znanja imajo moji sovrstniki. Hvaležna sem skupini Možgančki za vse, kar so me naučili in pokazali. Na snemanju pa mi je naš režiser Nejc Levstik veliko pomagal s svojimi napotki in potrpljenjem, da sem se lažje znašla v svoji vlogi. Tudi vsi ostali igralci so mi bili v pomoč,« je dejala Dora, ki jo igranje zelo navdušuje, zelo vesela pa je tudi, da so jo gledalci serijo tako lepo sprejeli, saj to pomeni, da se bo njeno druženje z igralci in celotno ekipo še nadaljevalo.

Ekipa sicer že pridno snema prve kadre nove sezone. Prva epizoda bo na ogled jeseni, gledalci pa si lahko po besedah ustvarjalcev obetajo nadgradnjo lokacij, še več slikovitih kadrov in nove obraze, ki bodo pomembno zaznamovali življenja likov tako v idilični dolenjski pokrajini kot v prestolnici.

POP TV
Dora Petrej uživa v igranju.