Senzualnost na ulici

Po Bourdainovi smrti: Žal mi je, da sem ju fotografiral

R.T.
13. 6. 2018, 14.18
Posodobljeno: 13. 6. 2018, 14.51
Deli članek:

Nekaj dni pred smrtjo kuharskega zvezdnika Bourdaina so svet obšle fotografije njegove partnerke, ki se je na rimskih ulicah objemala s 14 let mlajšim novinarjem.

Profimedia
Asia in Hugo na rimskih ulicah.

Minuli petek je svet pretresla novica, da si je v idiličnem francoskem hotelu življenje vzel svetovni kulinarični zvezdnik Anthony Bourdain. Tuji mediji vsakodnevno objavljajo pogovore in izjave Bourdainovih (dolgoletnih) sodelavcev in prijateljev, ki jih je - kljub temačnosti, o kateri je včasih sam govoril v intervjujih in knjigah - zalotila nepripravljene, saj si nihče ni predstavljal, da si bo vzel življenje.

Spregovoril je tudi italijanski paparac Rino Barillari. Na rimskih ulicah je nekaj dni pred Bourdainovo smrtjo v fotografski objektiv ujel veliko Bourdainovo ljubezen, italijansko igralko Asio Argento, v družbi s precej mlajšim francoskim novinarjem Hugom Clémentejem. Fotografije je prodal italijanski reviji Chi, nato pa so obšle svet.

Profimedia
Asia in Hugo na rimskih ulicah.

Bourdain, 61, je umrl pet dni po objavi fotografij na spletu. "Če bi vedel, bi prenehal," je zdaj fotografovo izjavo italijanski reviji La Verità povzel New York Post. "Fotografija ni vredna življenja. Če je posnetek sprožil samomor ... bi zaradi tega trpel."

Clément, 28, je pospremil Argentovo, 42, na filmski festival v Cannesu, kjer je imela odmeven govor o početju Harveya Weinsteina in vse tistih, ki so mu vsa leta omogočali predatorsko življenje v filmskem svetu. Argentovo je Weinstain posilil leta 1997, in to prav v Cannesu. Producent obtožbe zanika.  

Profimedia
Asia in Anthony

Barillari je posnel fotografijo parčka, ki je po večerji plesal v restavraciji. "Vsi so ju gledali," je opisal sceno v Ristorante Camponeschi. "Ona je bila videti kot obsedena lutka ... prizor nore senzualnosti," je nazorno opisal sceno. Ko je Argentova opazila, da ju je fotografiral, je, kot trdi Barillari, prosila, naj fotografije izbriše.  

Barillari ni edini fotograf, ki je ujel Argentovo in mladega novinarja na rimskih ulicah. Tudi Agostino Fabioje posnel fotografije, na katerih se Argento in Clément držita za roke in objemata. Po Bourdainovi smrti jih je umaknil s trga. 

Fotografije z rimskih ulic vse do Bourdainovega samomora niso pritegnile pretirane pozornosti, nato pa so se na Argentovo usuli očitki Bourdainovih oboževalcev, ki so jo začeli kriviti za smrt priljubljenega kuharja, popotnika in raziskovalca življenja.

Tesna prijateljica Rose McGowan je v ponedeljek objavila izjavo, v kateri je stopila v bran prijateljici. zapisala je, da sta imela Asia in Anthony odprto razmere in da sta se ljubila preko meja tradicionalno razumljenega razmerja.

Profimedia
Asia in Hugo z roko v roki.