Mladoporočenca

FOTO: Eni so navdušeni, drugi čisto ogorčeni

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
14. 6. 2018, 07.30
Deli članek:

Vojvoda in vojvodinja Sussekška Harry in Meghan sta svoje prvo skupno uradno potovanje komaj najavila in takoj se je usul plaz različnih mnenj o njunem početju.

Profimedia
Avstralski premier Malcolm Turnbull je mladima že sporočil, da ju pričakujejo s toplino in navdušenjem.

Kraljevski parček ima za oktober načrtovano dvotedensko turnejo, med katero bosta obiskala Avstralijo, Novo Zelandijo, Fidži in Tongo. Kraje so izbrali simbolično – kot spomin na prvo uradno pot Harryjevih staršev leta 1983. Princ Charles in princesa Diana sta bila namreč takrat na točno teh štirih destinacijah, kjer bosta zdaj mlada dva.

Odobravanje

Potem ko so iz palače sporočili načrt poti mladoporočencev, je poteza najprej vzbudila val navdušenja in obujanje spominov na prvo pot priljubljene lady Di. Takrat je valižanska princesa, do ušes zaljubljena v svojega moža, na fotografijah žarela od sreče. Čeprav sta bila s Charlesom na poti več kot štirideset dni in prepotovala okoli 40.000 kilometrov, je Diana dejala, da so bili to eni najlepših dni v njenem življenju, da se je počutila kot v čudovitih sanjah. Izrazila je tudi upanje, da bi lepi občutki ob njenem soprogu trajali večno – kar pa se žal ni uresničilo.

Profimedia
Ganljiv spomin na leto 1983: princ Charles in Diana med obiskom Avstralije

Grajanje

Kaj hitro pa je navdušenje nad turnejo preglasilo negodovanje tistih oboževalcev monarhije, ki menijo, da bi si morala mladoporočenca za prednostno nalogo postavitvi vse kaj drugega kot turnejo po drugem koncu sveta.

Meghan javno očitajo, da bo oktobra stara že 37 let in je torej skrajni čas, da začne misliti na to, da bo princu Harryju povila vsaj nekaj otrok – češ da njena biološka ura že zelo glasno tiktaka. Četudi bi Meghan do takrat pod srcem že nosila otroka, pa jo Britanci dobronamerno opozarjajo, da je na daljnem koncu sveta velika nevarnost virus zika, ki je posebej nevaren za nosečnice, saj lahko poškoduje še nerojenega otroka.

Kot že tolikokrat se je spet pokazalo, da je zahtevnim Britancem res težko biti všečen – in karkoli bo že najnovejša članica kraljevske družine storila, vsem nikoli ne bo pogodu.

Profimedia
William in Kate sta bila leta 2014 v Avstraliji kar 18 dni.