Zabava

Karali so Diano, zdaj je na tapeti še Kate

Sonči Nered-Čebašek / Novice Svet24
13. 6. 2018, 07.15
Deli članek:

Materinstvo je zahtevno že samo po sebi, če si ves čas pred fotografskimi objektivi, pa je še težje.

Profimedia
Mamice Kate Georgeeva igra s pištolo očitno nič ne moti.

Žena princa Williama, vojvodinja Cambriška, za svojo vlogo matere sicer dobiva bolj ali manj same pohvale.

A tokrat je bila deležna ostrih kritik – zanimivo, da na račun iste stvari, s katero se je spopadala že njena pokojna tašča.

MALI WILLIAM

Kraljica ljudskih src princesa Diana je bila najbolj oboževana članica kraljeve družine in njena dejanja so bila malodane vsa pospremljena z odobravanjem ter celo oponašanjem.

Edini škandal je nastal, ko je njen starejši sin princ William na svojem tretjem rojstnem dnevu naokoli letal s plastično pištolo in glasno kričal, da bo vse pobil.

Njej se je zdelo Williamovo početje otroška igra in se mu je smejala, mediji pa so bili zgroženi, češ da pištole ne spadajo med igrače malih otrok. Oglasili so se celo razni psihologi in imeli v zvezi z igračkami – orožjem cele razprave.

Profimedia
Za tarče si je princ izbral kar druge otroke.

MALI GEORGE

Zdaj pa se je zgodovina ponovila. V nedeljo popoldne sta se namreč William in Kate s starejšima otrokoma udeležila dobrodelnega polo turnirja, in medtem ko se je princ William na konju podil po zelenici in s kladivom udrihal po beli žogici, je vso pozornost fotografskih objektivov pritegnil mali svetlolasi fantič, ki je na trati ob igrišču veselo razkazoval svoje orožje in s pištolo celo meril v druge otroke.

Zaradi njegovega obnašanja se je na starša, še posebej na mamico, ki je bila med dečkovo igro poleg njega, vsul plaz kritik ogorčene britanske javnosti.

Na Otoku se zadnja leta namreč soočajo s skokovitim povečanjem nasilja uličnih tolp, zato so bila mnenja enotna: Kate in William bi morala pred kamerami vesti bolj odgovorno. Eden od komentarjev je bil še posebno zgovoren: »Veliko bolje bi bilo, če bi mali navihanček brcal žogo ali celo ril po blatu, kot da s svojim zgledom spodbuja nasilje.«

No, tako so poročali mediji, medtem ko vsi starši, še posebej tisti, ki imajo sinove, vedo, da je navdušenje nad moškimi igrami – kot je ravnanje z orožjem – v malčkih pač težko zatreti.