Pokojni kuharski mojster Anthony Bourdain in Asia Argento nista bila v tradicionalni zvezi. Kot je zapisala igralka Rose McGowan, ki je že odpotovala v Italijo, da bi bila v oporo svoji prijateljici, sta imela odprto zvezo – »ljubila sta brez meja tradicionalnih zvez, parametre svoje pa sta dorekla že na začetku«, je med drugim zapisala. »Asia je svobodna ptica, tak je bil tudi Anthony,« je še zapisala.

Ni kriva ona

V pismu je mogoče prebrati tudi, da je Bourdain, potem ko je spoznal Asio, skupnemu prijatelju zaupal, da še ni spoznal nikogar, ki bi si želel umreti bolj kot on. Kakor tudi, da sta oba imela samomorilska nagnjenja, le da si je ona poiskala pomoč, Anthonyju pa tega njegova depresija ni pustila, zato je »odložil oklep, kar je bila njegova izbira«.

McGowanova je proti koncu odprtega sicer zapisala, da je pred smrtjo poiskal pomoč, a menda ni upošteval zdravniških nasvetov. Je pa poudarila, da za njegov smrt ni kriva ženska, torej Asia, temveč naj bi bil notranjo vojno, le da je zdaj na bojišču ostala le Asia.