OBLIKOVANJE

Tara Zupančič po novem tudi oblikovalka torbic

Nejc Simšič / Novice Svet24
10. 6. 2018, 18.23
Posodobljeno: 10. 6. 2018, 18.26
Deli članek:

Televizijska voditeljica je po koncu druge sezone plesnega šova Zvezde plešejo vso energijo usmerila v nov izziv. Javnosti je namreč javnosti predstavila svojo kolekcijo torb, denarnic in dodatkov iz recikliranih materialov.

Sašo Radej
Voditeljica je ustvarila modne dodatke s poudarkom na trajnostnem razvoju.

Priljubljena voditeljica Tara  Zupančič je svoj umetniški talent že večkrat pokazala, zdaj pa je piko na i dodala z domiselnimi in okoljsko odgovornimi torbica, denarnicami in dodatki.

Tara Zaupančič namreč ustvarja modne torbe iz recikliranega materiala, sama pa se podpisuje pod avtorsko grafiko in dizajn. »Izdelujem stvari iz recikliranih materialov, saj podpiram trajnostni razvoj, ki se mi zdi, da ima vse večji pomen v naših življenjih. Da iz zavržene cerade lahko nastane odličen modni izdelek, se mi zdi noro dobro,« je priznala Tara, ki je vesela, da je lahko svoje izdelke predstavila na dogodku fakultete za dizajn.

Sašo Radej
Tara Zupančič je presrečna, ker so njene ideje prišle na prodajne police.

PRESREČNA NAD REZULTATOM

»Jaz narišem, spravim v digitalno obliko, nato se to potiska in izreže, torbe pa na koncu zašijejo težko zaposljivi ljudje in invalidi, tako da je res vse narejeno s srcem in je unikat,« je priznala očarljiva Tara. 

»Nikoli do zdaj nisem ustvarila čisto svojega izdelka, čeprav sem bila od nekdaj ustvarjalna. Zdaj, ko vidim končne izdelke, sem presrečna, ker je to moj pečat, nekaj, kar sem risala doma, je zdaj tudi fizičen izdelek,« je povedala Tara, ki pri svojih torbicah prisega na barve. »Že od nekdaj ljubim barve in jih uporabljam vedno in povsod. V modi pogrešam barve, zato sem tudi naredila izdelke, ki bi jih tudi sama kupila.« Tara, ki ustvarja pod modno znamko Varishana, je za zdaj na trg poslala cekar, nahrbtnik, ovitek za prenosnik, kozmetično torbico in denarnico.