Žalujejo za izjemnim človekom

Zadnja partnerka pokojnega Bourdaina: Bil je moja opora, moja skala, moj zaščitnik

R.T.
8. 6. 2018, 19.25
Posodobljeno: 8. 6. 2018, 21.44
Deli članek:

Oglasila se je zadnja partnerka umrlega kuharskega zvezdnika. Nihče ne ve, kaj se je dogajalo s parčkom, se pa je po prezgodnjem slovesu Anthonyja Bourdaina zdaj Asia znašla v središču kritik in napadov dela njegovih oboževalcev.

Profimedia
Asia in Anthony

Smrt Anthonyja Bourdaina, ustvarjalca, pisca in pričevalca kulinaričnih in življenjskih zgodb, je pretresla svet. Osvojil je vse nagrade, ki jih industrija podeljuje, gledalci pa so ga cenili, ker jim je odprl drugačen pogled na kuhanje, izbiro sestavin, prehrano kot takšno, potovanja in, nenazadnje, same sebe. Neumoren, občasno nekoliko ciničen, sproščen in neukrotljiv zvezdnik kuharskih televizijskih zaslonov se je glede na poročanja tujih medijev odločil predčasno končati življenjsko pot. Novica o Bourdainovi smrti je pretresla svet le nekaj dni po žalostno smrti ameriške ikone modnega sveta Kate Spade, ki je tudi sama končala svoje življenje.

Bourdain je v Franciji snemal novo epizodo serije Parts Unknown, pri kateri je sicer sodelovala tudi njegova dosedanja partnerka, igralka Asia Argento. Skupaj sta bila od leta 2016, spoznala pa sta se prav v osmi sezoni snemanja serija. Zaradi dogodkov v zadnjih dneh sicer ni povsem jasno, ali sta še bila v razmerju ali ne. Je pa Anthony za Asio v preteklosti našel vedno le lepe besede. 

"Asia že od devetega leta živi s filmom. Izhaja iz družine z več generacijami filmskih ustvarjalcev na obeh straneh," je leta 2017 o partnerki za People dejal kuharski chef. "Je izjemna režiserka, pisateljica, je dolgoletna igralka, ki kot spužva vpija kulturo, glasbo in literature. Je moja zelo velika pomoč in inspiracija," ni skoparil s pohvalami Bourdain.

Tudi na družbenem omrežju je Bourdain vedno znova z zapisi dokazoval, v kako veliko oporo mu je Asia. Februarja je obkavil fotografijo, na kateri je njegova glava naslovnjena na Asiino ramo in ob tem zapisal: "Zavetje pred nevihto." Ob drugi priložnosti pa: "Popoln dan. Zaradi tebe pozabim sebe." 

Nepojasnjeno dogajanje zadnjih dni

Ameriški rumeno obarvani portal TMZ poroča, da sta Asia in Anthony minuli teden končala snemanje oddaje Parts Unknown v Hong Kongu, trenj med njima pa da ni bilo. Še teden dni pred tem sta bila skupaj v Italiji, sicer pa sta se na zadnjem dogodku uradno kot par pojavila aprila letos v New Yorku.

Profimedia
Asia in Hugo z roko v roki.

Te dni, ko je Anthony snemal oddajo v Franciji, je Asia odšla v Rim, kjer so jo fotografi ujeli s precej mlajšim novinarjem Hugom Clémentom. Hugo jo je tudi spremljal v Cannesu, kjer je imela odmeven govor o Harveyu Weinstainu. Asia je ena od prvih žensk, ki je javno spregovorila o napadu vplivnega producenta in je bila ena od bolj izpostavljenih žensk gibanja #MeeToo. Ves čas je imela polno podporo Anthonyja, ki je bil nanjo zelo ponosen in je to tudi velikokrat javno povedal.

Te dni pa so italijanski fotografi Asio in Huga ujeli, ko sta se  držala za roke, se smejala in objemala po rimskih ulicah. Italijanski in kasneje tudi tuji mediji so fotografije "pograbili" in objavljali novice o novem ljubezenskem paru. Ob tem ni jasno, ali sta Asia in kuharski šef razmerje prekinila. Če pa sta ga, sta to storila daleč stran od oči javnosti.

Nihče ne ve, kaj se je dogajalo med Anthonyjem in Asio, zaradi soslednje dogodkov - njenih fotografij iz Rima, njenega zdaj že izbrisanega zapisa (Fu** everyone ... Veste, kdo ste) na instagramu, ki ga je objavila le nekaj ur pred Anthonyjevo smrtjo - pa se je Asia zdaj znašla v središču kritik in napadov dela oboževalcev Anthonyja Bourdaina. 

Asia je po začetnem molku kasneje objavila zapis o tragični smrti Anthonyja: "Anthony se je v celoti predal vsemu, kar je počel. Njegov brilijanten in neustrašen duh se je dotaknil in je navdahnil številne ljudi, njegova dobrota pa ni poznala meja. Bil je moja opora, moja skala, moj zaščitnik. Sem več kot uničena. V mislih sem z njegovo družino. Prosim, da spoštujete njihovo in mojo zasebnost."

Številni ljudje, ki so osebno poznali ali pa tudi ne, kuharskega zvezdnika, se ga spominjajo v zapisih na družbenih omrežjih: Gordon Ramsay, Barack Obama, Donald Trump, kolegi na televizijski mreži CNN ... je le nekaj imen, ki se je oglasilo ob tem tragičnim dogodku. 

_____________

Če čutite hudo duševno stisko ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč, svetujejo na spletni strani http://zivziv.si. Lahko se obrnete na:

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)
Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.