V času študija

Samomor kraljičine sestre: njeno pisanje izpred 8 let srhljivo spominja na okoliščine njene smrti

J.P.
8. 6. 2018, 07.42
Posodobljeno: 8. 6. 2018, 07.59
Deli članek:

Mlajša sestra nizozemske kraljice se je v času študija posvečala samomoru.

Profimedia
Ines si je življenje vzela manj kot leto dni po smrti očeta Jorgeja Zorreguiete.

Ines Zorreguieta je bila v sredo zvečer najdena obešena v njenem stanovanju v Buenos Airesu. Imela je 33 let. Predstavnik za stike z javnostmi nizozemske vlade je za argentinski časnik La Nation potrdil novico o njeni smrti in dodal, da vse kaže, da si je vzela življenje.

Depresija in motnje hranjenja

Mlajša sestra nizozemske kraljice Maxime naj bi se vrsto let borila z depresijo in motnjami hranjena. MailOnline poroča tudi, da je leta 2012 bila na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici. In razkriva, da je leta 2010, v času študija na Univerzi Belgrano v Buenos Airesu, opravila podrobno študijo samomora.

Profimedia
Maxima in mlajša sestra sta se odlično razumeli.

Srhljiva podobnost

Profimedia
Mlajša sestra nizozemske kraljice Maxime naj bi se vrsto let borila z depresijo in motnjami hranjena.

Njeno diplomsko z naslovom Razlike med spoloma v zvezi s samomorom in drugimi sorodnimi vedenji se osredotoča na ženske in kaj so njihovi povodi za samomor. V njeni nalogi, ki ji je prinesla diplomo iz psihologije, je tako med drugim ugotavljala, da so ženske v povprečju pri jemanju lastnih življenj manj uspešne od moških, ne glede na starost. Slabša uspešnost naj bi bila na račun metode, je zapisala. Kakor tudi, da ženske običajno čez rob pahnejo življenjski dogodki, kot so izgube najdražjih in razpad zveze. Zato si življenje najpogosteje vzamejo ženske, ki so samske ali ločene. Posebej ranljive naj bi bile tudi ženske, ki se mučijo z motnjami hranjena. Zapisala je tudi, da je pri obeh spolih najbolj pogosta oblika samomora obešanje in da se ženske običajno odločajo za manj nasilne oblike, saj jih skrbi, kako bodo videti.

Truplo Zorreguiete, sicer vladne uslužbenke, je odkrila njena mama Maria del Carmen Curruti, potem ko ni uspela stopiti v stik z njo.

Ines si je življenje vzela manj kot leto dni po smrti očeta Jorgeja Zorreguiete, ki je umrl avgusta lani. Imel je 89 let.