Včeraj je na golf igrišču na Smledniku je včeraj uspešno potekala že tretja izvedba piknika Zvezde pod klobuki, ki jo skupaj z medijsko skupino Media24 organizira revija Zvezde. Kljub grozečemu slabemu vremenu, je organizatorje razveselilo sonce, ki je s pozitivno energijo napolnilo številne zvezdnike, ki so pokazali letošnje naglavne modne dodatke. 

Letošnje leto bo šel celoten izkupiček od prodaje klobukov Društvu Vesele nogice, društvu za pomoč otrokom s posebnimi potrebami na različnih področjih. Društvo so ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo in drugimi razvojnimi zaostanki, to pa zato, ker v javnem zdravstvu njihovi otroci niso bili in še vedno niso deležni zadostne strokovne pomoči, ki je v času razvoja in rasti najbolj potrebna.

193mv
Mare Vavpotič/ M24

235mv
M24
Damjan Murko, njegova Maja in njun sinko Tiar.

Indira Ekić
M24
Indira Ekić

Med nastopajočimi so vlogo glavnih zvezd pod klobuki znova zaupali Čukom, ki so izpolnili in presegli vsa pričakovanja. Zabavali so otroke in navdušili starše oziroma odrasle, spretno so se prilagajali dogajanju in na odru gostili številne glasbenike – Dejana Vunjaka, skupino Victory, zimzelenega Ivana Hudnika, Andrejo Sonc, voditeljico TV Veseljak Majo Oderlap, novi zvezdi Tatjano Mihelj in Urbana Vidmarja, GadeJanija Pavca, Domna Kumra in še koga, pod odrom pa se je vrtelo mlado in staro in prepevalo uspešnice – nekatere so stare že kar trideset let, saj Čuki v letošnjem letu praznujejo 30. obletnico delovanja.

Program je z obilo dobre volje in pozitivne energije, veščim občutkom za improvizacijo ter seveda nenehnim klepanjem rim odlično vodil priljubljeni raper Trkaj, v trenutkih, ko so Čuki počivali, pa je za glasbeno opremo skrbel neprekosljivi DJ Dady, ki je med številnimi hrvaškimi glasbeniki – opaziti je bilo moč Davorja Borna, legendarna Davorja Radolfija in Jasmina Stavrosa in mične Učiteljice – na oder povabil pevko Taro, ki jo večina pozna po delu s skupino Karma, zdaj pa si uspešno utira pot kot samostojna izvajalka, kar je z odličnim nastopom zgolj ob spremljavi akustične kitare potrdila tudi včeraj v Smledniku.

zvezde pod klobuki
M24
Čuki so poskrbeli za pozitivno vzdušje.

227mv
M24
Skupina Viktoryji.

pevka Regina
M24
Pevka Regina

Za dodatno popestritev dogajanja in razvedrilo najmlajših je poskrbela Varuška Živa s svojo ekipo, pod njihovimi budnimi očmi so se otroci kreativno izražali, bili ves čas aktivni, mnogi pa so šli domov s čudovito poslikanimi obrazi. Mlekarna Celeia je mlade razvajala s slastnimi Oki Dokiji, vse pa z okusnimi napitki LCA – ananas in kokos ter mango, ves čas je bila gneča tudi pri prostoru, kjer so bile na voljo slastne napolitanke Loacker, in pri žarih podjetja TeraFlam, kjer so otroci pekli penice.

Poskrbljeno je bilo seveda tudi za odrasle – osvežujoči Hugo Radgonskih goric in kar dve njihovi novosti: srebrna radgonska penina muškat in pa vroča (v resnici primerno ohlajena) stvar včerajšnjega popoldneva – špricar v pločevinki. Veliko zanimanja je požel tudi kotiček z blagovno znamko ginov Tanqueray, kjer so si ljudje lahko zmešali gintonik po svojem okusu, mnogi pa so najbrž sploh prvič videli sestavine, iz katerih je pripravljen škotski viski – stregli so odlični viski Johnny Walker Black label. Spletna trgovina NajNakupi.si se je predstavljala z blagovnima znamkama Golden Rose in Face Complex ter z izdelki iz konoplje CannaMedis, nasproti njihovega prostora sta bili ves čas zasedeni numerologinja in astrologinja, predstavljena je bila nova spletna stran petisvet.si pod okriljem Media24, stalno pa je bila vrsta tudi pred lično urejeno Fotoprikolico in skoraj vsi so odšli domov z vsaj eno fotografijo. Hrano je pripravljalo osebje restavracije Evergreen skupine Kaval, za meso so poskrbeli pri Mesarstvu Čadež, za sire in slasten kajmak pa pri Mlekarni Celeia.

Prav posebna pozornost pa je veljala letos zanimivim žarom in izdelkom TeraFlam – poskrbeli so za zanimivo ambientalno razsvetljavo, otroci so pri njih pekli penice, pri njihovih brezlesnih žarih pa smo organizirali tudi napeto tekmovanje v pripravi čevapčičev – med seboj so se pomerili vegetarijanka Tanja Zajc Zupan, pevka Regina, glasbenik Dejan Krajnc, voditelj radia Aktual Grega Javornik in Nina Pavec, komisijo pa so sestavljali Jasna Kuljaj in trije tekmovalci letošnjega Masterchefa – Gašper Kramar, Nina Fugina in Boris Cesar. Različne tehnike, taktike in male skrivnosti tekmovalcev in težko delo za žirijo – tretje mesto je osvojila Regina, drugo Dejan Krajnc – oba sta za nagrado prejela tridnevni najem izdelka TeraFlam, najbolj pa je s čevapčiči navdušila vegetarijanka Tanja Zajc Zupan, ki bo izdelek TeraFlam po želji dobila kar za deset dni.

Uredništvo revije Zvezde je tudi letos izbralo in nagradilo najbolj domiselne klobuke, izbor pa je bil vse prej kot lahek: za najbolj domiseln ženski klobuk so izbrali glasbeno navdahnjen klobuk pevke Maje Založnik, njeno pokrivalo pa je kot najbolj zanimivo izbral tudi oblikovalec Milan Gačanovič in ji kot posebno nagrado poklonil enega od svojih klobukov, ki jih je tudi razstavljal. Nagrado za najbolj izviren moški klobuk je prejel Dejan Krajnc, ki slovi po svoji vedno zanimivi pričeski, ki ji je seveda ustrezno prilagodil tudi svoje včerajšnje pokrivalo. Tudi letos je uredništvo izbralo najbolj zanimiv otroški klobuk, nagrada naših sponzorjev pa je šla v roke Ayane Paynich, hčere Anne Paynich. Z domiselnimi klobuki in pokrivali, s katerimi so izražali svojo osebnost, hobije ali pa so se s pokrivalom komu ali čemu poklonili, so izstopali tudi: Damjan Murko z družino, Alja Viryent, družina Štamolj Droljc, Nina Gazibara, Indira Ekić, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič, Anabel, Jasna Kuljaj, Regina, David Urankar, usklajeno kot vedno so prišli člani skupine Victory in družina Radia Aktual ter mnogi drugi.

Več o dogajanju s piknika Zvezde pod klobuki si lahko preberete v naslednji številki revije Zvezde in na www.revijazvezde.si.