Določitev

Nov udarec za princa in njegovo nevesto

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
7. 6. 2018, 07.06
Deli članek:

Medeni tedni princa Harryja in Meghan Markle so zaznamovani s kraljevskimi dolžnostmi.

Profimedia
Namesto 18. junija se bosta Harry in Meghan v London vrnila že pet dni prej.

Potem ko je poročni dan vojvode in vojvodinje Sussekških 19. maja potekal po protokolu, se je takoj po njem zapletlo zaradi poročnega potovanja.

Tudi med aristokracijo je namreč v navadi, da se sveži par takoj odpravi uživat medene tedne.

ZAPLETANJE

Profimedia
Čeprav navodila kraljice ne zvenijo kot ukaz, se jih upošteva do potankosti.

Toda Harry in Meghan sta morala odhod na poročno potovanje zamakniti za več kot 10 dni zaradi proslavitve 70. rojstnega dne princa Charlesa. Konec prejšnjega tedna pa sta končno odletela v Kanado, v letovišče Fairmont Jasper Park, ki je zaradi čudovite narave, imenitnih objektov in kraljevske strežbe zbirališče smetane iz sveta aristokracije in šovbiznisa.

Čeprav sta si želela trenutke samo zase, je moral Harry že drugi dan po prihodu opraviti dolžnost, ki se spodobi za ustanovitelja športnih iger Invictus in za katero je vedel, da ga čaka. Naznaniti je moral namreč kraj, kjer bodo igre leta 2020 potekale. Potem ko je razkril, da se igre selijo na Nizozemsko, je gotovo pričakoval, da bo imel do konca potovanja ves čas samo za lepo ženo, toda načrte je prekrižala kraljica.

Elizabeta II. je namreč določila, da jo bo Meghan Markle 14. junija spremljala na obisku v Chesterju, kjer bosta prisostvovali paradi, odprli gledališče in imeli s krajevnimi veljaki svečano kosilo.

Meghan in Harry bosta morala zdaj poročno potovanje skrajšati za pet dni, a kraljici se pač ne ugovarja.