Soki

Jeseni bo obdaril že 100. osnovno šolo

T. P. / Novice Svet24
6. 6. 2018, 20.25
Deli članek:

Bobnar skupine Elvis Jackson počasi končuje svoj dobrodelni projekt 20 za 20, za katerega je lani prejel tudi žaromet za družbenoodgovorni projekt.

Šolski arhiv
Bobnarja dobrodelno poslanstvo zelo osrečuje.

Ko si je Marko Soršak - Soki leta 2014 začel prizadevati, da bi mu s pomočjo donacij nekako le uspelo z novimi glasbili opremiti deset slovenskih osnovnih šol in jim tako omogočiti ansambelsko glasbeno ustvarjanje, so se te sanje zdele še kako težko uresničljive.

Pretekli teden pa je s kitaro na rami in kompletnim setom bobnov vstopil skozi vrata že 90. osnovne šole zapovrstjo, tokrat v Divači. In tako kot povsod na obraze privabil široke nasmehe ter tudi kakšno solzo sreče.

Osebni arhiv
Soki je pristal tudi v učbeniku za glasbeno umetnost za 6. razred osnovne šole.

DOBRI MOŽ SE BLIŽA SVOJEMU CILJU

Sokiju največ od vsega pomenijo presrečni nasmehi otrok, ko jim pove, da so prineseni inštrumenti njihovi.

Od cilja, ki mu je na svoji zahtevni poti dodal še eno ničlo (100), ga tako loči le še deset šol, ki bodo obdarjene do letošnje jeseni. »Iskreno še vedno ne morem verjeti, da mi je uspelo svoj projekt popeljati tako daleč. Medtem sem spoznal veliko neverjetnih učiteljev, novih prijateljev in srčnih otrok. Želim si, da bi lahko glasbila prinesel vsem, ki so si to želeli, pa vendar bom počasi le moral zadevo pripeljati h koncu. Prihajajo namreč novi projekti in novo obdobje mojega življenja,« razkriva Soki.

Prvi od novih projektov se bo odvil že prihodnji teden, ko bo na prodajne police prišel Sokijev notni zvezek in ga bodo učenci pri pouku začeli uporabljati že v šolskem letu 2018/2019, v njem pa so posebni pečat pustili tudi številni slovenski glasbeni ustvarjalci. Že od letošnjega šolskega lahko sicer učenci šestega razreda osnovne šole občudujejo njegovo fotografijo v učbeniku za glasbeno umetnost, na strani, ki vsebuje informacije o tolkalih. Sokija bodo tako otroci na šolah tudi po zaključku projekta 20 za 20 še vedno videvali, le da ne več v vlogi dobrega moža, ki prinaša glasbila, temveč v učnih pripomočkih.