Mačka Sofia

Preden je odpotovala, se ji je polulala v kovček

Teja Pelko / Novice Svet24
6. 6. 2018, 20.05
Deli članek:

Matea je bila od nekdaj obkrožena z živalmi.

Osebni arhiv
Mucka oblikovalki življenje lepša že tri leta.

Odraščala je med kokošmi, pasemskimi psi, kozo, pujski, pavi, fazani, mačkami, kosi, papigami, metulji, mravljami in ribami, odkar se je osamosvojila, pa je svoj dom ponudila mačkam.

Osebni arhiv
Sofia je zelo svojeglava.

Matea za dobrobit živalskega sveta skrbi tudi s svojimi kreacijami, saj jih izdeluje z mislijo na planet. Zadnjo kolekcijo oblačil je tako izdelala iz ananasovega usnja, bambusa, ekološke volne ter svile in pletenin recikliranih plastenk in bombaža. 

Najprej ji je življenje pestril črno-bel samec Juve, ki si ga bo za vedno najbolj zapomnila po tem, da je zelo rad odpiral omare, zadnja tri leta ji življenje lepša balinezijka Sofia.

SVOJEGLAVA SOFIA

Z njo sicer Matea Benedetti nima veliko dela, saj je, kot pravi, bolj organizirana od nje, sicer pa je – kot vsaka mačka – zelo svojeglava in jo uboga samo takrat, kadar ima prav. Enkrat pa ji je za na pot dala prav posebno »darilce«. Preden je odpotovala, se ji je namreč polulala v kovček, modna oblikovalka pa je to ugotovila šele, ko je prispela v drugo državo. Če bi ji življenjske okoliščine dopuščale, bi Matea imela še psa, če bi bila brez omejitev, pa bi vse vložila v zaščito živali.