Odraščala je med kokošmi, pasemskimi psi, kozo, pujski, pavi, fazani, mačkami, kosi, papigami, metulji, mravljami in ribami, odkar se je osamosvojila, pa je svoj dom ponudila mačkam.

Sofia 2
Osebni arhiv
Sofia je zelo svojeglava.

Matea za dobrobit živalskega sveta skrbi tudi s svojimi kreacijami, saj jih izdeluje z mislijo na planet. Zadnjo kolekcijo oblačil je tako izdelala iz ananasovega usnja, bambusa, ekološke volne ter svile in pletenin recikliranih plastenk in bombaža. 

Najprej ji je življenje pestril črno-bel samec Juve, ki si ga bo za vedno najbolj zapomnila po tem, da je zelo rad odpiral omare, zadnja tri leta ji življenje lepša balinezijka Sofia.

SVOJEGLAVA SOFIA

Z njo sicer Matea Benedetti nima veliko dela, saj je, kot pravi, bolj organizirana od nje, sicer pa je – kot vsaka mačka – zelo svojeglava in jo uboga samo takrat, kadar ima prav. Enkrat pa ji je za na pot dala prav posebno »darilce«. Preden je odpotovala, se ji je namreč polulala v kovček, modna oblikovalka pa je to ugotovila šele, ko je prispela v drugo državo. Če bi ji življenjske okoliščine dopuščale, bi Matea imela še psa, če bi bila brez omejitev, pa bi vse vložila v zaščito živali.