Ukaz

Meghan mora na šolanje!

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
26. 5. 2018, 20.25
Deli članek:

Prihodnjih šest mesecev bo za vojvodinjo Susseško verjetno najbolj napornih v njenem življenju.

Profimedia
Princu Harryju je kraljica večkrat pogledala skozi prste, Meghan pa očitno ne bo.

Tečaj kraljevskega vedenja obsega ogromno sklopov, med drugim obnašanje v javnosti in na dvoru, oblačenje – od barve nohtov do dolžine kril, hranjenje – pitje čaja je še posebno poglavje, priklanjanje in tako naprej.

Da je pridobitev britanskega državljanstva precej zapletena in od interesentov zahteva ogromno znanja, ni skrivnost.

Za novopečeno soprogo britanskega kronskega princa Meghan Markle pa bo projekt še veliko zahtevnejši kot za običajne ljudi. Polletnemu izobraževanju in preverjanju znanj se ne more izogniti, saj je tako program kot učitelje določila ena najvplivnejših žensk na svetu: babica njenega moža, kraljica Elizabeta II.

Splošno znanje

Tako kot drugi prosilci za pridobitev državljanstva bo morala Meghan najprej osvojiti področje, ki ima sicer precej preprosto ime: življenje na Otoku. A znanja, ki jih je treba osvojiti, so številna: učenje in pozneje preizkus zajemata tako zgodovino in književnost kot značilne britanske rastline in vrtičkarstvo ter aktualno politiko. Na izpitu kandidati vedno dobijo tudi nekaj vprašanj, ki bi bila še za rojene Britance lahko prezahtevna – na primer: kako visoko je znamenito londonsko kolo London Eye.

Specifično znanje

Profimedia
Po navodilu kraljice se je Samantha že preselila k Meghan.

Ker pa se Meghan ni kot večina ljudi v Veliko Britanijo preselila kot običajna gospa, temveč je postala članica najuglednejšega dvora na svetu, je kraljica zaukazala tudi tečaj iz kraljevskega vedenja. Da gre tudi tu za velik zalogaj, je jasno že po tem, da program prav tako kot splošno izobraževanje o Otoku traja šest mesecev.

Za učiteljico vnukove žene je kraljica določila svojo prvo svetovalko Samantho Coen, ki se je morala na vrat na nos preseliti iz Buckinghamske palače k Meghan v Kensingtonsko palačo, da sta delo nemudoma začeli.