Mike Vale

Didžeju življenje pestri čivava Pablo

Teja Pelko / Novice Svet24
24. 5. 2018, 07.11
Posodobljeno: 5. 6. 2018, 10.00
Deli članek:

Mariborčan Miha Vale, ki je javnosti bolje znan pod umetniškim imenom Mike Vale, ima po novem prav posebnega pomočnika.

Osebni arhiv
Mike Vale in Pablo

Pred slabim mesecem dni je namreč njihov dom obogatila ljubka čivava, sodeč po posnetku, ki ga je didžej objavil na družbenem omrežju Facebook, na katerem najboljši človekov prijatelj suvereno pritiska na eno od tipk sintesajzerja, pa je ta poleg njihovih src osvojila že tudi nekaj gospodarjevih veščin.

Mike nam je razkril, da so se za to pasmo odločili, ker so si želeli majhnega psa, ki bo lahko vsepovsod z njimi, saj veliko potujejo, niso pa hoteli, da bi kuža ostajal doma, pa tudi zaradi preteklih izkušenj z njo. »Žena je že prej imela čivavo in nam je bila pasma všeč, zato smo se odločili, da ostanemo kar pri njej. Glede na moj način življenja je to tudi idealna pasma za našo družino,« nam je povedal didžej.

Osebni arhiv
Čivava že zelo dobro ve, kako se stvarem streže v studiu.

PREVIDNO V NAKUP

Kužka so sicer iskali kar nekaj časa. »Danes se prodaja marsikaj, zato da vzreditelji čim več zaslužijo, zato smo bili malo bolj previdni. Želeli smo videti mamo in očeta kužka ter se prepričati, da je kuža zdrav,« razkriva Mike. Ljubljenčka so poimenovali Pablo. »Ko smo se odločili za nakup čivave, smo se v avtu večkrat pogovarjali, kako bo kužku ime. In ko je prišlo do imena Pablo, nama je bilo z ženo takoj všeč in tako je ostalo,« izbiro imena pojasnjuje didžej. Mladiček se je na novi dom takoj navadil. »Že prvo noč, ko smo ga pripeljali, je vso noč spal v svoji postelji, tudi jokanja ponoči ni bilo, tako da smo bili zelo presenečeni, saj smo pričakovali, da nekaj dni ne bomo spali. Hitro se je navadil tudi na povodec, tako da za zdaj nimamo nekih težav. Smo pa začeli tudi socializacijo in vzgojo kužka v šoli, tako da nam zdaj to jemlje največ časa. Glede na to, da ga zobki že malo srbijo, pa se pripravljamo tudi na kakšno uničenje doma. A to je normalno,« pravi didžej, ki si je s psičkom uresničil veliko željo. »Odkar imam svojo družino, sem si želel psa, saj verjamem, da pes prinese veliko veselja v družino. In Pablo je v naš dom prinesel točno to, kar smo si želeli.«