Zabava

Prepoznate tega priljubljenega pevca?

K.M.
5. 6. 2018, 09.01
Posodobljeno: 5. 6. 2018, 09.03
Deli članek:

Mi se nanj spomnimo vedno, ko se odpravimo v Zagreb.

Instagram/Neno Belan

Hrvaški glasbenik je zaslovel že kot član legendarne splitske glasbene skupine Đavoli, s katero je izdal hite, kot so Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Bambina in številne druge. Po razpadu skupine leta 1991 je glasbenik nadaljeval s samostojno kariero, ki ni bila nič manj uspešna, s številnimi nastopi pa nadaljuje še danes. Že prepoznate simpatičnega fanta na fotografiji? 

Le-ta je namreč nastala pred več kot petdesetimi leti, ko je bil uspešen hrvaški glasbenik, ki s svojimi hiti po državah nekdanje Jugoslavije navdušuje še danes, star šele 5 let. Takrat se verjetno še ni zavedal, da se bo njegovo življenje vrtelo okrog glasbe. Danes šestinpetdesetletni glasbenik je sicer v času svoje samostojne kariere zagotovo najbolj zaslovel s hiti Ivona, Ponoćna zvona in Dotakni me usnama. Nikakor pa ne smemo pozabiti na hit Sunčan dan, ki jo poznajo vse generacije. Do zdaj ste zagotovo že ugotovili, da govorimo o Nenu Belanu, ki je na glasbeni sceni že več kot 34 let. 

rtv
Alya in Neno Belan

Pevec in skladatelj, ki se je preizkusil v številnih različnih glasbenih slogih, je v zadnjih letih aktiven predvsem na koncertnih odrih, ki jih po prostoru nekdanje Jugoslavije osvaja v sklopu skupine Neno Belan & Fiumens, ki je spontano nastala že leta 1997. S pesmijo Misunderstandings pa se je leta 2015 s slovensko pevko Alyo celo predstavil na slovenskem izboru za pesem Evrovizije.