Poročne obleke

FOTO: Na britanskem dvoru gredo v korak s časom

B.P. / Novice Svet24
22. 5. 2018, 17.30
Deli članek:

Poročna obleka Meghan Markle je razdvojila ljudstvo na tiste, ki jim je bila obleka popolna, in tiste, ki so ogorčeni, češ da je bila preveč preprosta.

Profimedia
Vojvodinja Meghan.

Ves svet je nestrpno čakal, kakšno obleko bo na poroki leta nosila nevesta Meghan Markle. In takoj, ko je stopila iz avta, je med modnimi navdušenci završalo, medtem ko je imelo ljudstvo razdeljena mnenja. Velika čast izdelati obleko je doletela Clare Waight Keller, ki je nova umetniška direktorica pri francoski znamki Givenchy. Clare je priznana britanska modna oblikovalka, zato se Meghan s svojo izbiro ni izneverila britanski javnosti, ki je pričakovala, da bo nosila obleko britanske modne znamke.

Profimedia
Vojvodinja Kate

Pogled v zgodovino

Ob kraljevi poroki leta smo seveda pogledali v arhiv in ugotovili, da se tudi v tradicionalni britanski kraljevi družini trudijo biti v koraku s časom. Za primerjavo smo vzeli poročno obleko kraljice princese Diane, Kate Middleton in Meghan Markle, pri katerih se lepo vidi, da je se stil iz generacije v generacijo spreminja. »Če primerjamo vse štiri, se lepo vidi, da je bila najbolj 'nakičena' obleka Diane, ki je tudi imela največji šopek. Zadnja, obleka Marklove, pa je bila že zelo minimalistična,« je povedal britanski modni poznavalec, ki sicer meni, da je bila Meghan na poroki popolna do zadnje podrobnosti.

Profimedia
Princesa Diana