Cannes

FOTO: »Modni kreatorji ti kar ponujajo svoje obleke«

Teja Pelko / Novice Svet24
22. 5. 2018, 21.40
Deli članek:

71. mednarodnega filmskega festivala, ki se je s podelitvijo nagrad zaključil minulo soboto, se je udeležilo tudi nekaj Slovencev.

Osebni arhiv
Katja Levovnik in John Cooper med sprehodom po rdeči preprogi ob projekciji filma Leto

Že nekaj let ga obiskuje tudi igralka, televizijska voditeljica in učiteljica salse Katja Levovnik. Zaupala nam je, kaj se dogaja v zakulisju tega najbolj glamuroznega filmskega festivala na svetu.

Katja se je letos v Cannesu udeležila projekcije filma Leto Kirila Serebrenikova, premiere filma Les filles du soleil Eve Husson in premiere z zlato palmo nagrajenega filma Shoplifters Hirokazuja Koreede. Kot nam je zaupala, moraš za vse filme dobiti posebno povabilo, enako velja za vse zabave in spremljajoče družabne prireditve. 

Rdeča preproga

S tem, kaj obleči za rdečo preprogo, pa si ji ni treba beliti glave. »Tukaj so modni oblikovalci zelo zainteresirani, da se njihove obleke nosijo na rdeči preprogi, tako da se kar 'grebejo', koga boš izbral. Letos me je na modni reviji v Cannesu ogovorila francoska dizajnerka, ki ustvarja pod blagovno znamko By Esther. Želela je, da bi na rdeči preprogi nosila njeno obleko. Izbrala sem si dve: rumeno, v kateri sem se udeležila premiere fima Les filles du soleil, in vijoličasto, v kateri sem se udeležila premiera filma Shoplifters,« nam je razkrila Katja. Vendar rdeča preproga le glamurozna stvar, kot je videti s fotografij, včasih je treba za sprehod po njej čakati tudi več ur, kar v žgočem soncu ni prav prijetno.

Osebni arhiv
Katja na eni od večernih zabav v hotelu Majestic.

Družabni del

Igralka se je tudi letos v Cannesu družila s številnimi, tudi zelo eminentnimi ljudmi iz filmske industrije, med drugim z Johnom Cooperjem, ameriškim režiserjem in ustanoviteljem Sundancea, enega večjih filmskih festivalov, ter ameriškim režiserjem Sanellom Sibando, ki se je lani s filmom Zola uvrstil v tekmovalni program canskega filmskega festivala. Projekcijam in premieram pa sledijo zabave, ki se dogajajo na plaži, v tamkajšnjih prestižnih hotelih, okoliških vilah, pa tudi na jahtah. Tudi za to je potrebno posebno vabilo, nam je pa Katja razkrila, da gre (tudi pri nočnih zabavah) – sodeč po tistih, na katerih je bila do zdaj – bolj za koktajl zabave s prigrizki in umirjeno glasbo, ne za žur v tistem pomenu besede, kot ga razumemo mi.

Osebni arhiv
Katja pred prestižnim Grand Hotelom.

Osebni arhiv
Igralka na eni od koktajl zabav.