Zvezde plešejo

Razkrivamo novega plesalca priljubljenega šova

Teja Pelko / Novice Svet24
19. 5. 2018, 20.50
Deli članek:

Kot smo že poročali, se je Matej Krajcer ob zadnjem plesu z Ivico Vergan poškodoval, zato mu je zdravnik predpisal počitek.

POP TV
Matic Rodica

Gorka Berden in Andrej Rebula sta tako ostala brez soplesalca, zdaj pa je znano, kdo ga bo nadomestil: v polfinalni točki se jima bo pridružil profesionalni plesalec Matic Rodica.

Matic se je s plesom začel ukvarjati pri osmih letih in že kmalu je osvajal domača prvenstva. Pri 15 letih ga je plesna pot vodila v Ljubljano, kjer je kariero nadaljeval s plesalko Anno Matus. »S plesalko sva se uvrščala v finale na največjih svetovnih tekmovanjih kot najboljši slovenski par. Prehod med najmočnejšo člansko konkurenco je bil zelo uspešen, saj sva z Anno dosegala vrhunske rezultate doma in v tujini ter z marsikaterega tekmovanja prinesla stopničke,« svojo kariero opisuje Matic. Rodica se je sicer od plesa oddaljil zaradi družinskega posla – doma imajo namreč vinsko klet, a kljub temu tega sveta ni popolnoma opustil, še vedno se ukvarja s poučevanjem plesa in koreografiranjem (njegova želja je odpreti lastno plesno šolo), plesalka pa je tudi njegovo dekle, lanska zmagovalka Tadeja Pavlič.

Marko Vavpotič / M24.si
Gorki Berden in Andreju Rebuli se bo v plesnem trojčku pridružil profesionalni plesalec Matic Rodica.

Za Rodico je že tudi prvi trening na televizijskem odru. In kako se je počutil na njem? »Prvi trening je bil nepopisen. Prvič sem se znašel na tako velikem televizijskem odru, a moram reči, da mi je šlo presenetljivo bolje, kot sem si predstavljal. Zdi se mi, da sem kamere zelo hitro odmislil, in zelo mi je bilo všeč. Seveda pa sem imel tudi malo treme,« priznava plesalec. Pri »soočenju« s televizijskim parketom je Mateju pomagala tudi Tadeja. Svetovala mu je, naj čim prej odmisli kamere in naj bo to, kar je, in to je tudi upošteval.

Gorka in Andrej pa sta o Rodici povedala naslednje ... »Matic se mi zdi super, tako da sem pomirjena in zadovoljna. Zdi se mi, da se zelo hitro uči, zoprno je le, da bomo imeli nekaj več treningov ob že tako napornem ritmu. Poškodba je res prišla ob nepravem trenutku. Se mi pa zdi Matic krasna zamenjava in sem prepričana, da bomo to odlično izpeljali,« je dejala Gorka, Andrej pa je dodal: »Z Maticem se poznava 15 let, sva kolega že od tekmovalnih let. Je dober plesalec in pasodoble mu ustreza glede na njegov stil plesanja, tako da je bil na prvi vaji hitro zraven in zelo prilagodljiv.«