Moč ljubezni

FOTO: Kraljeva poroka: Harry in Meghan sta zdaj mož in žena

G.G.
19. 5. 2018, 13.26
Posodobljeno: 19. 5. 2018, 21.24
Deli članek:

Po poroki bosta britanski princ Harry in njegova nevesta Meghan Markle nosila naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa.

Reuters
Ob vzklikih množice obiskovalcev sta se Meghan in Harry prvič poljubila kot zakonski par.

Obred je potekal brez zapletov, nihče si ni zadnji hip premislil, nihče ni nasprotoval poroki princa z nekdanjo ameriško igralko. Par je pred 600 svati, ki so se zbrali v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu, poročil canterburyjski nadškof Justin Welby.

Sicer tradicionalno kraljevo poroko so poživeli tudi z nekaj ameriškimi pridihi. Tako je bila Meghan, ki se je do gradu pripeljala v avtomobilu s svojo mamo Dorio Ragland, prva kraljeva nevesta, ki se je sama sprehodila do polovice kapele, kjer jo je sprejel oče princa Harryja, princ Charles, ki jo je nato pospremil do ženina.

Reuters
Nasmejana Harry in Meghan.

Posebnost pa je bil tudi britanski gospel pevski zbor, ki je zapel Stand by me, nagovor pa je imel tudi ameriški pridigar Michel Curry iz episkopalne cerkve, ki je vse prisotne spomnil na "moč ljubezni".

Med smetano povabljencev so bili poleg aristokracije številni zvezdniki. Med drugim upokojeni angleški nogometaš David Beckham s soprogo Victorio, britanski igralec Idris Elba, njegov ameriški kolega George Clooney, televizijska legenda Oprah Winfrey, teniška igralka Serena Williams in pevca James Blunt ter Elton John.

Reuters
Meghan je do oltarja spremil princ Charles.

Po obredu sta se mladoporočenca, vojvoda in vojvodinja Sussexa, z odprto kočijo zapeljala zunaj grajskega obzidja, kjer ju je pozdravilo okoli 100.000 oboževalcev kraljeve družine, ki so se zbrali v Windsorju. Že ob prihodu kraljevih gostov na grad so gledalci bučno vzklikali in mahali z zastavami. Še z večjim navdušenjem pa so sprejeli mladoporočenca.

V zadnjih dneh se je ugibalo, ali bo nevesta ob sebi imela očeta, ki je doživel srčni infarkt. Thomas Markle je moral ostati v bolnišnici. Ob tem je izrazil obžalovanje, da se ni mogel udeležiti poroke. Nadvse vesel pa je, da je Meghan delovala zelo srečno. Paru je zaželel tudi vso srečo.

Profimedia
Harryeva priča je bil brat William.

Reuters
Harry in Meghan pred oltarjem.

Reuters
Poljub moža in žene.

Reuters
Med zadnjimi je prišla kraljica Elizabeta, urejena kot vedno.