Tina Gorenjak

Frizerko prosila za falično pričesko

Teja Pelko / Novice Svet24
17. 5. 2018, 20.40
Deli članek:

Tina je s svojim glasom in stasom zaznamovala številne vloge tako v gledališču kot na televiziji in velikem platnu.

Nataša Muller
Igralka je zelo vesela, kadar ji kakšen gledalec reče, da mu je s svojim delom polepšala dan.

Ljubitelji humoristične serije Dragi sosedje jo poznajo kot Suzano Hrušovar: lepotico in mater 16-letnega Nika, ki ga ima z možem iz prvega zakona.

Sprva so ji ustvarjalci serije namenili drugo vlogo. »Klicali so me na avdicijo za vlogo Marte, ki jo zdaj igra več kot izvrstna Vesna Slapar. Po avdiciji sem si ogledala francosko različico serije in moram reči, da nekako nisem začutila velike želje, da bi igrala ta lik. Pa tudi odhod na snemanje v Beograd za tako dolgo časa me ni preveč mikal. Me je pa pritegnil drug ženski lik in bilo mi je precej žal, da me niso poklicali na avdicijo zanj, vendar sem se v svojih mislih že odločila, da ne bom sprejela ponudbe, če me izberejo. Naslednji dan so me poklicali, da sem sprejeta. Povedala sem jim svojo odločitev. Ko pa so mi rekli, da so me v bistvu izbrali za vlogo Suzane – lik, ki sem si ga ob ogledu francoske različice želela igrati –, se mi je to zdelo kar nekakšno božje znamenje, da moram ponudbo sprejeti,« je razkrila Tina Gorenjak.

KOMUNIKACIJSKI ŠUMI

Ker serijo snemajo v srbski prestolnici s tamkajšnjo produkcijsko ekipo, je na začetku snemanja prihajalo do (tudi nadvse zabavnih) komunikacijskih šumov. »Bilo je kar nekaj bučk. Jaz sem denimo vsem v tehnični ekipi, ki so me vztrajno vikali, ves čas govorila, naj me ne vikajo. Po srbsko pa vikati pomeni kričati. (smeh) Nič manj ni bilo šokantno, ko smo dekleta naši frizerki rekle, da bi rade imele kite. Kaj kita pomeni v srbščini, pa se kar sami pozanimajte,« je v smehu dejala igralka.

ŽIVLJENJE V BEOGRADU

Člani ekipe so se med sabo zelo dobro ujeli, kar je glede na to, da so v času snemanja skoraj vsak dan skupaj od jutra do večera, velik blagoslov. Občasno se družijo tudi zunaj snemanja. »V prvi sezoni je bilo zelo malo časa za druženje. Resnično smo delali cele dneve. V drugi in tretji sezoni pa mi je uspelo pogledati kar nekaj gledaliških predstav, koncertov, balet in iti v kakšen jazz klub. Pa tudi s srbskim delom ekipe imamo zdaj že navado, da se vsaj na začetku in na koncu sezone družimo zunaj snemanja, gremo v kakšen super klub, plešemo, se zabavamo. Je pa žuranja veliko manj, kot si mnogi predstavljajo, ko slišijo, da snemamo v Beogradu,« je poudarila Gorenjakova, ki je lani zaradi snemanja v srbski prestolnici preživela pol leta.

Ko se je Gorenjakova začela resno odločati za profesionalno pot, je bila njena edina izbira biti plesalka modernega baleta. Našla je že plesno akademijo v Amsterdamu in bila več kot odločena, da odide tja, nato pa jo je v četrtem letniku srednje šole profesor francoščine Slavko Deržek zasedel v glavno vlogo francoske predstave La Lecon – Učna ura Eugena Ionesca. Z njo je njena ljubezen do igre postala neustavljiva in Tina se je odločila za igralsko akademijo.

IGRALKIN PREHRANSKI IN LEPOTNI REŽIM

Ker se igralka pri 45 letih lahko pohvali z videzom, ki ji ga lahko zavidajo tudi pol mlajše predstavnice nežnejšega spola, nas je seveda zanimalo, kaj dela, da je videti tako dobro. »Nič kaj veliko ne počnem. Nisem preveč navdušena nad športnimi aktivnostmi, ki bi me zelo izčrpale. Kolikor mi čas dopušča, delam doma tibetanske vaje ali pa grem na kakšen sprehod v naravo – to me sprošča in napolni z energijo. Rada pa imam občasne adrenalinske športne aktivnosti. Res je, da večino časa jem zdravo, vsak dan kuham, poskrbim za kakovostne sestavine, kar pa nikakor ne pomeni, da ne jem sladic. Ne uporabljam nobenih dragih krem za obraz, edina stvar, na katero prisegam, je teenlifting, ki je neinvazivna metoda za fitnes obraznih mišic. Na tretmaje hodim že nekaj let, vendar ne zelo pogosto. Ko pogledam stare fotografije, vidim dokaz, da teenlifting res deluje. Moj obraz je svež in čvrst, hkrati pa naraven. Teenlifting se mi zdi resnično revolucionaren način za ohranjanje mladostnega videza obraza. In če morda kateri od bralk pomaga informacija – prejšnjo pomlad sem se z laserskim posegom pri priznani specialistki dermatovenerologinji dr. Vesni Tlaker končno rešila neestetskih pajkastih žilic na nogah,« je še razkrila Tina.