Thomas Markle

Drama pred kraljevo poroko: nevestin oče doživel infarkt

K.M.
15. 5. 2018, 08.36
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 13.48
Deli članek:

Le nekaj dni pred 'poroko leta' se morata bodoča zakonca soočati z dramo, ki jo v britansko kraljevo družino vnaša ameriška igralka.

Profimedia
Meghan Markle in Thomas Markle.

Že to soboto bosta princ Harry in igralka Meghan Markle stopila pred oltar, a so se le slabih pet dni pred velikim korakom stvari postavile na glavo. Včeraj je najprej v javnost prišla informacija, da je igralkin oče zaigral fotografije, na katerih žalosten spremlja življenje svoje hčere preko svetovnega spleta. "Mediji so bili nepravični do mojega očeta, ko so ga prikazovali slabega. Predlagala sem, da narediva pozitivne fotografije, ki bodo dobre zanj in za kraljevo družino. Nisva si mislila, da ga bodo izkoristili. Ni se šlo za denar," pa je 'zaigrane' fotografije potrdila Maghenina polsestra Samantha Markle. Fotografije, na katerih mu krojač jemlje mere za obleko za poroko in na katerih občuduje fotografijo kraljevega para na računalniku ter na spletu išče znamenitosti Velike Britanije, naj bi po tabloidom sicer prodal za 83.000 evrov.

V večernih urah pa je v javnost prišla še novica, ki močno vpliva na sam potek sobotne poroke, ki je do potankosti načrtovana. Tomas Markle je namreč odpovedal svojo prisotnost na velikem dnevu svoje hčere, kjer bi igralko moral pospremiti do oltarja. Načrtovano je, da bi jo točno ob 12. uri čakal pred cerkvijo in se nato skupaj z njo sprehodil do princa Harryja. Zdaj pa je uradno, da se to ne bo zgodilo. Kensingtonska palača je sicer pred približno desetimi dnevi potrdila te dogodke, a je včeraj izjavi potrdila tudi dejstvo, da so nastale težave v povezavi z nevestinim očetom in nekdanji emmyjevim nagrajencem. "To je zelo osebni trenutek za gospodično Markle v dneh pred njeno poroko. Ona in princ Harry še enkrat prosita za razumevanje, ki bo namenjeno gospodični Markle v tej zapleteni situaciji," so zapisali v izjavi za javnost. V njej pa dejanske odpovedi sicer niso potrdili. 

Reuters

Tomas Markle naj bi pred tednom dni doživel infarkt, a se je že odjavil iz bolnišnice, saj je želel biti pri svoji hčeri. Zdaj, ko je v javnost prišla novica o prirejenih fotografijah, pa se poroke ne želi več udeležiti, saj ne želi sramotiti svoje hčere in kraljeve družine. Nekdanji televizijski režiser naj bi sicer le nekaj dni pred poroko spoznal tudi celotno kraljevo družino. Prvič tudi svojega zeta, princa Harryja. A se zdaj očitno tudi to ne bo zgodilo.