Evrovizija

Lea Sirk s finalnim nastopom zopet navdušila

K.M.
12. 5. 2018, 21.28
Posodobljeno: 12. 5. 2018, 21.52
Deli članek:

Končno uvrstitev bomo izvedeli nekaj minut pred eno uro zjutraj.

Profimedia
Lea Sirk

Za Leo Sirk, njenimi plesalkami (Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer) in spremljevalno vokalistko (Karin Zemljič) je finalni nastop na 63. izboru za pesem Evrovizije in tudi tega je so dekleta opravila z odliko. 

Premor je tokrat izkoristila nekoliko drugače. Danes je glasbo ugasnila sama in nato zopet animirala zbrano publiko, ki je zapela z njo. V polfinalnem večeru pa je 10 sekundi premor prikazala kot tehnično težavo. Tudi danes so nekateri v publiki, sodeč po reakcijah, mislili, da gre za dejanski nenačrtovan premor. Ga je pa Lea tudi danes morala vključiti v nastop, saj pravila velevajo, da mora biti finalni nastop enak polfinalnemu. Ji je pa zagotovo uspel osnovni namen prekinitve. Lea si je namreč želela, da bi s tem opozorila nase. Tudi danes pa je do tega prišlo. Irski gledalec, ki ni vedel, zakaj se gre, je namreč že preplavil družbena omrežja. Njegovo reakcijo si lahko ogledate spodaj. 

Če ste Lein nastop zamudili, si ga lahko ogledate tukaj: 

Nad našo predstavnico so splošno navdušeni vsi, predvsem jih je prepričala Leina energija. Tako tista na odru, kot energija, ki jo oddaja v pogovorih in intervjujih. Po njenem finalnem nastopu so recimo uporabniki twitterja zapisali: "No, to pa je bil šov. Odlično opravljeno delo. Bravo Slovenija.", "Stavnice so na njo pozabile, ampak ljudje v Lizboni jo obožujejo," in še veliko podobnih. 

"Želim si, da bi se še več ljudi odločilo za ogled finala preko televizijskih zaslonov, da zadihamo skupaj in da si podelimo to energijo. Ker konec koncev moramo stati skupaj, tako kot stojimo, kadar gre za šport. Konec koncev predstavljamo Slovenijo in si vsi želimo, da bi se čim bolje odrezali, tudi če si tega mogoče ne priznamo takoj," je pred nastopom sporočila slovenska predstavnica na Evroviziji. In, koliko vas je danes sedelo pred televizijo in spremljalo odličen nastop Sirkove? 

Andres Putting

Za Leo je sicer letošnja Evrovizija že tretja, prvič pa se je predstavila kot vodilna vokalistka. Kot spremljevalna je namreč leta 2014 spremljala Tinkaro Kovač, dve leti kasneje pa še ManuEllo. Današnji finale pa je za Slovenijo prvi po letu 2015, ko nas je s pesmijo Here for You odlično predstavljal dvojec Maraaya

Poleg Slovenije bo v današnjem finalu nastopilo še 25 držav. Poleg Lee pa so v svojih materinskih jezikih peli zgolj predstavniki Španije, Portugalske, Srbije, Albanije, Francije, Madžarske in Italije. V italijanščini pa je pela tudi predstavnica Estonije. 

Zmagovalno pesem bodo izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem in petčlanske strokovne žirije v vseh 43 državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske strokovne žirije bo v Lizbono iz Ljubljane sporočila naša evrovizijska predstavnica leta 2011, Maja Keuc. Neposredni prenos velikega finala bo tudi tokrat komentiral Andrej Hofer, finalno prireditev pa bodo povezovale Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.