PRed finalom

Lea Sirk: Vem, da dihate z mano, kot da bi šlo za Tino Maze!

Teja Pelko / Novice Svet24
12. 5. 2018, 07.55
Deli članek:

Naša država se je po dveh letih po zaslugi Lee Sirk znova uvrstila v finale izbora za pesem Evrovzije.

Thomas Hanses
Lea je požela veliko zanimanja tudi med sedmo silo

Pevka Lea Sirk je bila sicer ob razglasitvi srečne deseterice precej na trnih, saj so našo državo poklicali šele kot predzadnjo, enako kot pred tremi leti Maraayo.

»Ko smo bili proti koncu, ko so klicali države, in je bilo še toliko močnih držav zunaj, se mi je zdelo nemogoče, da bi nas poklicali. A se zdi, da je – kaj pa vem – izvedba ali ta naša tišina v komadu naredila svoje ali pa jim je bil 'komad' preprosto všeč. Morda je imel neko zlato sredino pri žiriji in ljudeh ter je bilo to potem dovolj, da je šel naprej,« je po uvrstitvi v finale ugibala Lea.

Profimedia
28-letna Lea se je na odru lizbonske Altice arene izvrstno odrezala.

V finalu bo nastopila kot tretja po vrsti

Pevka je ob tem dodala, da je na nastopu dala vse od sebe in bi bila pa povsem zadovoljna tudi, če ji ne bi uspelo priti med 26 najboljših skladb. »Svojo dušo in vse želje sem dopolnila in izpolnila že na prvi vaji, ko sem občutila ta oder,« je namreč razkrila Brika.

Lea za slavje ni imela veliko časa, saj jo je že včeraj dopoldne čakala generalka, ki jo je ocenjevala žirija.

Kakšna bo njena končna uvrstitev, bo znano nocoj. Lea bo v nasprotju s polfinalom, v katerem se je predstavila kot predzadnja, na oder stopila na začetku. Pesem Hvala, ne! bomo namreč v finalu slišali pod zaporedno številko tri.