Evrovizija 2018

VIDEO: Lea Sirk po uvrstitvi v finale z zabavo na avtobusu. Na oder bo stopila kot ...

T.L.
11. 5. 2018, 07.50
Posodobljeno: 11. 5. 2018, 08.59
Deli članek:

Hvala, ne! je Lea spremenila v Hvala, ja!, po včerajšnjem polfinalu so v Lizboni tudi že opravili žrebanje za sobotni finale.

Profimedia

Upali smo, čakali in trepetali in ... dočakali: Slovenija ima znova predstavnico v finalnem izboru za pesem Evrovizije. Med včerajšnjih branjem uvrščenih držav v sobotni finale Slovenije ni bilo med prvo peterico, tudi kot šesta, sedma ali osma država ni bila poklicana. Postalo je res "vroče", ampak nato je v dvorani zadonelo: "Slovenia". In veselje Lee Sirk, njene ekipe in vseh, ki spremljajo evrovizijsko popevko in navijajo za Leo, se je lahko začelo. Na družbenih omrežjih so se vrstile čestitke, veliko jih je tudi iz tujine, kjer ima Lea očitno precej oboževalcev. Lea lahko tako po polfinalnem nastopu pred sobotnim finalom reče le Hvala, ja!  

Profimedia
Med nastopom je Lea presenetila gledalce in zaigrala, da je prišlo med nastipom do tehničnih težav.

In kaj je Lea povedala takoj po uvrstitvi v finale? Organizatorjem je povedala, da bodo praznovali le na avtobusu na poti do hotela. Že v petek morajo namreč biti pripravljeni in se vrniti v dvorano ob 9. uri. Dodala je še, "saj veste, kaj to pomeni" ... Lea se je še zahvalila vsem in se opravičila, da morajo oditi. 

Po uvrstitvi v finale je Lea za MMC povedala, da so občutki dobri, da pa so bili že prepričani, da ne bo šlo, ker so bili že pri koncu z razglasitvijo držav, ampak zgodilo se je. Na vprašanje, zakaj ne mara svoje pesmi, s katero je zmagala na Emi, je Lea po poročanju MMC odgovorila:  "Ne gre za to, da ne maram svoje pesmi. Napisala sem jo v desetih minutah, zato je takšna, kot je. Ves čas se ponavlja. Oh, dajte, no ... Ne morem se lagati. Napisala sem jo v desetih minutah preden sem jo poslala na nacionalni izbor," je povedala Sirkova. 

Po včerajšnjem polfinalu so že določili "štartna" mesta za sobotni finale. Lea bo nastopila kot tretja v prvem delu finala. Finale je razdeljeno na tri dele, drugi se začne po nastopu Portugalske, tretji pa po nastopu Avstralije, so se odločili organizatorji.

1. Ukrajina
2. Španija
3. Slovenija
4. Litva
5. Avstrija
6. Estonija
7. Norveška
8. Portugalska
9. Velika Britanija
10. Srbija
11. Nemčija
12. Albanija
13. Francija
14. Češka
15. Danska
16. Avstralija
17. Finska
18. Bolgarija
19. Moldavija
20. Švedska
21. Madžarska
22. Izrael
23. Nizozemska
24. Irska
25. Ciper
26. Italija

Profimedia
V soboto jo čaka finale.

Profimedia
Lea Sirk