Ambasadorji živali

Tina Gorenjak v pripravah na nov projekt

Teja Pelko
1. 5. 2018, 18.23
Posodobljeno: 1. 5. 2018, 18.27
Deli članek:

Igralka, ki jo televizijski gledalci poznajo iz serije Dragi sosedje, si je po koncu tretje sezone vzela čas zase in za svoje najbližje.

Nataša Muller

Baterije za nove izzive si Tina najbolje in najraje napolni z druženjem s hčerko Nino, s katero se redno podajata na skupne dogodivščine in potovanja, za sprostitev pa že nekaj let prisega na transcendentalno meditacijo, ki jo priporoča vsakomur.

Pred igralko pa je že nov projekt. Kot povezovalka programa bo namreč sodelovala na prvem Svetovnem kongresu ambasadorjev živali in narave v Sloveniji. "Osebno se tega projekta izredno veselim, saj pride 45 vrhunskih predavateljev iz celega sveta. Kongres je namenjen vsem, ki ste ljubitelji živali in bi o njih oziroma o vaših ljubljenčkih radi izvedeli kaj več. Predavanja in praktične delavnice bodo nekaj izjemnega, odvijale pa se bodo v idilični naravi na Rogli. Program je izredno obširen, naj pa omenim samo nekaj stvari, ki vas bodo morebiti zanimale: ena od gostij je svetovno znana 'šepetalka' živalim Linda Tellington Jones, ki je bila med drugim terapevtka orke iz filma Free Willy. Na njenih delavnicah se boste lahko naučili mnogo o svojih ljubljenčkih. Predavanja bodo tudi na temo živali in otroci s posebnimi potrebami. Ker je v nekaj stavkih nemogoče opisati vse, kar kongres, ki bo trajal od 3.-6.5. ponuja, je najbolje, če si vse preberete na njihovi spletni strani," pravi Tina, ki je tudi sama velika ljubiteljica živali.