Poroka

Zdaj je znano, kdo bo prinčeva priča

S.N.Č./Novice Svet24
29. 4. 2018, 08.05
Deli članek:

Končno je padla odločitev, ki je razkrila, kaj je princu Williamu v življenju pomembnejše.

Profimedia
William in Harry.

Že ko sta princ Harry in igralka Meghan Markle naznanila datum svoje poroke 19. maja, je med Britanci završalo.

Prav na ta dan namreč poteka eden najznamenitejših dni, kar jih na Otoku obstaja – finale nogometne lige. Težo prvenstvu in končnemu dogodku pa seveda daje tudi pokroviteljstvo kraljeve družine in tradicionalni podeljevalec zmagovalnega pokala – princ William.

»A če se na ta dan ženi njegov brat, ki ga bo verjetno zaprosil, da bo njegova poročna priča, ne bo mogel podeliti pokala,« se je glasilo eno izmed razmišljanj, ki pa so ga nogometni navdušenci potolkli, češ da je nogometni finale tako pomemben, da bo William vsekakor na tekmi, saj je Harryjeva priča lahko tudi njegov oče, princ Charles.

ODLOČITEV

Po skoraj dveh mesecih ugibanj, na katerem dogodku usodnega dne bo princ William, je iz Kensingtonske palače le prišlo uradno obvestilo, da je princ William sprejel bratovo prošnjo, da bo njegova poročna priča, in da je počaščen, da se zdi za to pomembno vlogo primeren.

S tem bo seveda tudi vrnil bratu uslugo, saj je bil Harry njegova poročna priča leta 2011, ko se je poročil s Kate Middleton.

Arhiv časopisa Novice Svet24
V nogomet zaljubljeni princ William bo svoje mesto podeljevalca pokala moral letos prepustiti nekomu drugemu.

Zdaj, ko je rešena uganka glede poročne priče, pa se toliko glasneje ponavlja vprašanje, kdo je tisti, ki bi bil primeren, da zamenja princa na finalu, saj je dogodek izrednega pomena ne le med nogometnimi navdušenci. Pokal FA je namreč zadnja tekma v nogometni zvezi Challenge cup in eden izmed najbolj obiskanih športnih dogodkov na svetu.