Boris Novković

Nepopravljivi romantik, ki verjame v večno ljubezen

Teja Pelko/Novice Svet24
26. 4. 2018, 21.00
Deli članek:

Legendarni kantavor je s svojim glasom in stasom očaral številne ženske.

Mediaspeed
Če bi bilo po dedkovo, bi moral biti Boris Božidar, ker se je rodil na božič, a se je očetu to ime zdelo preveč arhaično.

Za sabo ima tri zakone, trenutno pa je do ušes zaljubljen v balerino in defektologinjo Ano Hanić.

»Sem nepopravljivi romantik. Verjamem v večno ljubezen. Če bi kdo s strani pogledal na moje življenje, bi mogoče rekel, da temu ni tako, saj imam za sabo zelo veliko zvez. A vse to je prišlo iz čiste ljubezni in romantike. Nekatere stvari trajajo dlje, nekatere pa manj časa. Tako je to v življenju. A nikoli ne bom izgubil vere v ljubezen. Ne glede na to, koliko uspešnih in neuspešnih zvez imam za sabo,« nam je ob predstavitvi svoje najnovejše čutne ljubezenske balade Moskva na Radiu Aktual dejal Boris. Svoje lepše polovice zelo rad razvaja, ne mara pa ciljne romantike. Na valentinovo tako od njega ni pričakovati kakšnih presežkov izkazovanja ljubezni. »Vedno se trudim narediti nekaj nepričakovanega. Zelo rad drago presenetim s kakšnim potovanjem. Sem bil pa tudi sam deležen veliko lepih gest. Ena od njih je bila, da me je doma, ko sem prišel s poti, pričakala okrašena novoletna smrekica. To je bilo zelo lepo,« se spominja Boris.

LJUBLJENEC NEŽNEJŠEGA SPOLA

Za veliko spominov pa so poskrbele tudi njegove oboževalke. »Ne želim preveč govoriti o tem, saj lahko to izpade zelo narcisoidno. So pa bile raznorazne situacije. Imel sem oboževalko, ki si je v glavo vbila, da se bova poročila, in me je stalno klicarila, kdaj bo poroka, kdaj bova dala tiskati vabila. (smeh) Neka druga pa me je, ko sem bil v vojski, prišla obiskat z vso družino. Družini je želela predstaviti svojega fanta. Jaz pa sem ji samo poslal fotografijo s podpisom,« v smehu razkrije ljubljenec ženskih src, ki je v časih, ko še ni bilo interneta, dobival tudi po 150 pisem na dan. Glede na odzive občinstva ob njegovem nastopu na Aktualovem koncertu ob dnevu žena so verjetno številna priromala tudi iz Slovenije. »To je bila ena najlepših izkušenj. Naježil sem se, ko smo nehali igrati in je vsa dvorana pela Tamaro, vsi so peli kot eden. Bila je prečudovita atmosfera. Še enkrat hvala Ljubljani in Radiu Aktual, da sta mi omogočila tako lepa občutja,« tega večera še vedno ne more pozabiti Boris.

Mediaspeed
Novković še zdaj ne more pozabiti Aktualovega koncerta ob dnevu žena.

V GLASBO ZARADI ŽENSK

Kdaj ga bomo spet videli na naših odrih, še ne ve, obljublja pa, da se bo to zgodilo v kratkem, saj ima zelo rad slovensko občinstvo. »Zelo ste muzikalni, radi imate dobro glasbo. Pa dekleta so prekrasna,« pravi Novković. Zaradi nežnejšega spola se je Boris, ki je v mladosti veljal tudi za zelo perspektivnega nogometaša, delno odločil za glasbeno pot. »Ženske, ki so se vrtele okoli glasbenikov, so se mi zdele bolj zanimive kot tiste, ki so se vrtele okoli nogometašev. Malo se šalim. Preprosto sem začutil, da je glasba bolj jaz, da je bolj moj izraz kot nogomet. Res pa je, da so mi bile ženske vedno navdih,« priznava nepoboljšljivi romantik.

OČETOVSTVO

Glasbenik je zelo zadovoljen tako s svojo kariero kot s svojim življenjem. »Zelo sem ponosen na to, da imam kar nekaj pesmi, ki niso podlegle zobu časa. Ostale so do dandanes. Se pravi, da je nekaj na njih. Osebno pa sem najbolj ponosen na vlogo sebe kot očeta. Kadar ne delam, veliko časa preživim s sinovoma. Zelo rad imam naravo in zelo sem vesel, da enako velja za Noa in Bona, da nista šla v računalnike in videoigrice, tako da zelo veliko hodimo, planinarimo, plavamo … to nas zabava,« nam je razkril Boris. Do otrok sicer ni strog, kar pa ne pomeni, da jima je vse dovoljeno. »Želim biti njun prijatelj. Prijateljsko jima poskušam pojasniti življenje in svet, v katerem živimo, obstajajo pa meje. Meje morajo obstajati in onadva to spoštujeta in cenita. Imamo zelo neposreden odnos, kar mi je zelo všeč,« pravi glasbenik. Sam je bil deležen tradicionalne vzgoje. »Pri meni ni bilo veliko pojasnjevanj, ampak je vse potekalo v smislu: 'to moraš', 'to lahko', 'tega ne smeš'. A šlo je za drugo generacijo. Takrat so bili drugačni pristopi pri vzgoji,« se zaveda Novković.

Radio Aktual
Nepopravljivi romantik ima za sabo veliko zvez. Njegova trenutna izbranka ga je očarala s plesno točko na koncertu v čast Vladu Štefančiću.

ŽELI ITI PO POTI PAULA MCCARTNEYJA

Glasbenik, ki je decembra lani srečal abrahama, je videti izvrstno. Sam to pripisuje ukvarjanju s športom. Kondicijo med drugim vzdržuje tudi z borilnimi športi. Za formo si – poleg seveda dobrega počutja – prizadeva biti tudi zato, ker namerava s svojim talentom še dolgo razveseljevati občinstvo. »Želim si imeti še vsaj pet, šest pesmi, ki bodo ostale, in igrati do pozne starosti, kolikor dolgo bo to mogoče, kot moj idol Paul McCartney, ki pri svojih več kot 70 letih starosti vrhunsko igra kitaro na odru in igra z bendom, mlajšim od sebe. Če mi bo to uspelo, bom uresničil svoje sanje,« zaključi Boris.