Prepričljivo ljubi, trpi in joče

Ekskluzivno: Zvezda serije Moja boš razkrila kar nekaj skrivnosti

Aleksandra Marković / Revija Zarja
2. 5. 2018, 07.30
Posodobljeno: 2. 5. 2018, 08.14
Deli članek:

Neslihan Atagul Dogulu, ki v seriji Moja boš igra Nihan, bralcem Zarje razkriva kar nekaj skrivnosti. Tretje sezone ne bodo snemali. Kemal bo tudi uradno dobil dokaz, da je oče male Deniz. Nihan bo končno postala Nihan Soydere, pa to še ni vse ...

Že kot deklica je želela postati igralka in pri 13 letih je posnela film Prva ljubezen.

Tako je samosvoja! Njen notranji svet jo dela tako lepo in privlačno. To je le eden od komplimentov, ki ga je bilo slišati na račun Neslihan Atagul Dogulu, najbolj znane mlade turške igralke, kompliment, ki hkrati priča o uspehu zdaj že kultne serije Moja boš. Neslihan je mlada, nadarjena, lepa, karizmatična in samosvoja. Zagotovo je k uspehu omenjene serije, ki si je prislužila prestižno svetovno nagrado emmy, v največji meri pripomogel par Nihan in Kemal (Nihkem). Seveda pa serija ni tako priljubljena samo zaradi glavnih junakov. Ima dober scenarij, nenavadne preobrate, drago produkcijo, lepe interjerje in čudovito naravo, predvsem pa dobre igralce.

Ljubi, trpi in joče za vse ženske tega sveta

Neslihan je pred koncem serije v tem intervjuju povedala, da je med snemanjem neizmerno uživala, da pa je 74 epizod povsem dovolj. »Predvsem bi rada pozdravila bralce in gledalce,« je rekla. »V teh dveh letih, ko smo snemali serijo, smo se zelo zabavali vsi, ki smo v njej sodelovali. Srečna sem, da sem bila del ekipe in da sem igrala Nihan, žensko, ki je pogumna in požrtvovalna. Žensko, ki je ni sram pokazati svojih čustev, ki trdno ostaja pri svojih stališčih in se zna kljub vsemu, kar se ji dogaja, od srca nasmejati. Delo v preteklih 74 epizodah, ko smo vsi delovali kot ena družina, je bilo zame velika motivacija.«

Karizmatična Neslihan, trenutno najpopularnejša mlada igralka v Turčiji, po nekajmesečnem premoru, ki ga je izkoristila za to, da si je, kot pravi, »dodobra odpočila in napolnila baterije« (serijo so snemali po 12 ur na dan), znova dela s polno paro: trenutno nastopa v novi seriji Dip, hkrati pa je zaščitni obraz kar nekaj svetovnih znamk.

Neslihan je zelo priljubljena tudi na družabnih omrežjih (na Instagramu ima 6,2 milijona sledilcev) in vsi se strinjajo, da se je fantastično vživela v vlogo ženske, ki ljubi, trpi in joče za vse ženske tega sveta.

Kadar je Nihan razburjena, kadar je pod adrenalinom, mora jesti. Je tako tudi z Neslihan? Kako ohranja vitko linijo in kondicijo? »Da, od časa do časa lahko veliko jem, a vedno zdravo hrano. Zelo pomembno je, da se človek kakovostno prehranjuje. To zame pomeni, da jem paradižnik takrat, ko raste pri nas, torej sezonsko. Popiti je treba veliko vode, dovolj spati in se ukvarjati s športom. Potrudim se, da to počnem vsaj od dva- do trikrat na teden. Poseben prehranski režim? Pravilno in redno prehranjevanje. Jogurt je obvezen.«

Popolnoma drugačna od junakinje, ki jo igra

Pogosto se je v eni sami epizodi spreminjala kot letni časi, takšne preobrazbe glavne ženske junakinje je redko videti v tovrstnih televizijskih serijah. Je to stvar igre, navdiha ali nadarjenosti?

»Hvala za kompliment. Lahko rečem, da gre za vse troje,« je samozavestno odgovorila Neslihan. »Težko je prikazati toliko različnih čustev in razpoloženj v 160 minutah (kolikor je v Turčiji trajala ena epizoda, op. a.). In če mi je uspelo vse to, če so gledalci videli, kaj želim doseči, sem resnično zadovoljna.«

Gledalcem serije se pogosto zdi, da Neslihan igra samo sebe, da se pravzaprav vede povsem naravno, kot bi to počela večina žensk v podobnih okoliščinah. Prizori, v katerih joče, ker je žalostna zaradi brata, ko zažge hišo, ko se pred Asu skriva v omari, ko kriči od jeze, beži pred Emirjem, ko gleda Kemala z očmi, polnimi ljubezni in upanja ... Mnogi se sprašujejo, ali se Neslihan in Nihan po značaju sploh razlikujeta?

»Ne, nisem ne potrpežljiva pa tudi ne razdražljiva kot Nihan,« je iskreno povedala Neslihan. »Nimam te sposobnosti, da bi znala ob kriznih situacijah tako hitro reagirati, kot to počne Nihan. Običajno ostanem ob strani, spremljam dogajanje in se šele nato odločim.«

Prizori, ki ostanejo

Čeprav so začeli gledalci v Sloveniji pozneje spremljati serijo, so lahko že na začetku videli številne prizore, ki so jih očarali: ples Nihan in Kemala, ko tekata, se skrivata, smejita ... Kateri so bili najtežji in katere so morali največkrat ponoviti, preden so jih dokončno posneli?

»Zelo sem uživala v najzahtevnejših,« se je spominjala Neslihan. »Prizor, ki so ga prikazali kot 'flashback', ko sem Kemalu prepevala pesmico (na tovornjaku s hrano, ko je Kemal dobil službo, op. a.). Takrat sem se odlično zabavala in uživala. Nato je tu prizor, ko Nihan kriči nad Emirjem: 'Ukradel si mi življenje!' Zame je ta prizor fantastičen. Navdušena sem bila nad tem, kako so ga posneli.«

Markantni Emir, ki si je na začetku serije pridobil naklonjenost številnih gledalk, je sčasoma s svojim ravnanjem povzročal neskončno trpljenje gledalcem, predvsem pa Nihan. Izsiljevanje, grožnje, ugrabitve, umori in nasploh njegove neusmiljene poteze Nihan nenehno potiskajo v Kemalovo naročje.

Ob gledanju imajo metuljčke v trebuhu

Številni gledalci so prepričani, da sta prav energija in fluid med Nihan in Kemalom najbolj povečala gledanost serije in pripomogla k temu, da je postala najbolj prodajana serija vseh časov.

Gledalci v svojih komentarjih pogosto pišejo, da »čutijo mravljince po vsem telesu« in da »imajo metuljčke v trebuhu«, kadar ju gledajo. Je Neslihan ponosna, da je polovica para Nihkem, ki mu je uspelo vzbuditi taka čustva v gledalkah po vsem svetu?

»Ponosna sem, ko to slišim od gledalcev, pa tudi zdaj, ko sem to slišala od vas. Prav to je tisto, kar smo hoteli doseči,« je povedala. »Ko slišim kaj takšnega, je to zame le še nova spodbuda za nadaljnje delo. Hvala!«

Rojena je bila 20. avgusta 1992 v Istanbulu (levinja). Že kot deklica je želela postati igralka in pri 13 letih je posnela film Prva ljubezen, v njem je igrala ob slavnem Halitu Ergencu (sultan Sulejman v seriji Sulejman Veličastni). Igrala je tudi v zelo priljubljeni seriji Ko listje odpada, v njej je nastopila s Fahriyje Evcen, ženo Buraka Ozcivita. Osvojila je celo vrsto nagrad na turških festivalih, v Tokiu in Moskvi pa je dobila nagrado za najboljšo žensko vlogo. Serija Moja boš, v kateri igra glavno žensko vlogo, je bila lani kot najboljša televizijska serija nagrajena s prestižno nagrado emmy. Trenutno ima glavno vlogo v internetni seriji Dip. Igra Bilge, skrivnostno mlado znanstvenico, serija pa si je že po prvi epizodi pridobila številne gledalce in postala zelo priljubljena.

Nesramna vprašanja

Odnos med Neslihan in Burakom Ozcivitom, s katerim je posnela največ prizorov, saj sta glavna junaka serije, je seveda neizbežna tema v medijih. Sicer pa je odnos med dvema najlepšima in najbolj priljubljenima mladima turškima igralcema nasploh vznemirljiv. Se je pa med drugim pisalo tudi to, da Neslihan o Buraku noče govoriti. Neslihan je poročena nekaj manj kot dve leti, Burak pa se je poročil junija lani. Oba sta profesionalca. A kakšno je bilo v resnici njuno sodelovanje?

»To je nekaj, o čemer so mediji veliko pisali in pretiravali. Razlog, zaradi katerega o teh stvareh nočem govoriti, je ta, da so postavljali neprimerna vprašanja,« je poudarila Neslihan. »Cilj mojega dela je, da ga opravim dobro in etično. Srečna sem, da sem del družine Kara sevda (izvirni naslov serije, op. a.). Bili so dnevi, ko smo bili povsem izčrpani in utrujeni, hkrati pa smo skupaj preživeli tudi nadvse lepe trenutke. Ob snemanju te serije sem se veliko naučila. Z velikim zadovoljstvom sem sodelovala z vsemi kolegi.«

Oskar? Zakaj pa ne?

Neslihan ima že doslej za seboj zavidanja vredno kariero, čeprav je šele nedavno dopolnila 25 let. Igralka je že polovico svojega življenja, saj se s tem delom ukvarja kar 13 let. Je zaščitni obraz številnih svetovnih znamk, njeni partnerji pa so bili najslavnejši turški igralci. Serija Moja boš ji je prinesla svetovno slavo (na sporedu je na vseh celinah). Bi ji morda vloga v kateri od velikih zahodnih produkcij prinesla celo oskarja?

»Zakaj pa ne! Hvala za te vaše lepe misli,« je rekla Neslihan.

Zdaj je že povsem jasno, da tretje sezone serije Moja boš ne bodo posneli in da bo Nihan na koncu svoj priimek spremenila v Soydere.

Zaljubljena do ušes

Neslihan je srečno poročena z igralcem Kadirjem Dogulom, s katerim sta, kot je videti, popoln par. Na vseh skupnih fotografijah dobesedno sijeta od ljubezni. Pravi, da ima pri njem rada prav vse, a ji nekaj še posebej veliko pomeni.

»Rada imam njegovo spoštovanje do drugih ljudi in njegovo dobroto, usmiljenje, pogled na življenje, način razmišljanja in inteligenco,« je poudarila Neslihan. » Ima prelepe oči. Njegov nasmeh ... Ne vem, kako bi izrazila ta svoja čustva. Težko je. Ko me gleda, se počutim kot najlepša ženska na svetu.«

In kako bi sebe opisala v petih besedah?

»Dišava, sveče, ljubezen, zabava, delo.«

Več zanimivih vsebin si preberite v novi izdaji revije Zarja.