V petek je odjeknila tragična novica, da je nenadoma umrl komaj 28 let star didžej Avicii oziroma Tim Bergling, kot se je glasilo njegovo pravo ime. Dogajanje v  Omanu, kjer je umrl glasbenik, je še zavito v tančico, je pa že jasno, da smrt ni posledica kaznivega dejanja. Oblasti so po poročanju medijev opravile dve avtopsiji, ki sta to potrdili, glasbenikova družina pa je dobila zeleno luč, da lahko truplo odpelje v rodno Švedsko. Kaj je doslej znano o vzroku smrti, javnosti zaenkrat ni znano.

Po dneh tišine se je v ponedeljek oglasila družina mladega didžeja. Oboževalcem po vsem svetu so poslali sporočilo, v katerem so se jih zahvalili, da so se poklonili prezgodaj umrlemu glasbeniku. Še enkrat so prosili, naj ljudje v teh težkih trenutkih spoštujejo njihovo željo po zasebnosti. 

"Radi bi se zahvalili vsem za podporo in ljubeče besede o našem sinu in bratu. Hvaležni smo vsem, ki so imeli radi Timovo glasbo in ob njej ustvarjali dragocene spomine. Hvala za vse pobude, s katerimi ste počastili spomin na Tima, s srečanji, zvonjenjem cerkvenih zvonov, poklonom na festivalu Coachella in trenutki molka v spomin po vsem svetu.

Iz zvonov na cerkvi Dom Tower v nizozemskem Utrechtu so namreč v soboto zjutraj doneli zvoki Aviciijevih treh največjih glasbenih uspešnic (Wake Me up, Hey Brother in Without You), množica oboževalcev v Stockholmu pa se je s petjem in plesom poklonila spominu na enega največjih DJ-jev v zadnjih letih. 

Očitno pa lahko oboževalci pričakujejo kmalu nov album z glasbo pokojnega glasbenika. Neil Jacobson, predsednik založbe Geffen Records, kjer je ustvarjal DJ Avicii, je razkril, da je v času smrti glasbenik "ustvarjal najboljšo glasbo v zadnjih letih" in da je album tudi zaključil pred smrtjo.