Voranc Boh

Slovenski igralec z ogromnim medvedom požel nemalo pozornosti

Teja Pelko / Novice Svet24
24. 4. 2018, 07.11
Deli članek:

Zvezdnik serije Reka ljubezni je nedavno v Ljubljani posnel videospot za pesem Če bi me imela rada skupine Mencarija.

Last izvajalcev
Voranc je z ogromnim medvedom požel ogromno zanimanja.

Last izvajalcev
Igralec z režiserjem spota Augustom Adrianom Braatzem in asistentom režije Rokom Hvalo.

Last izvajalcev
Med snemanjem je vse zelo zeblo, najbolj Voranca, saj je bil najmanj oblečen.

Z ogromnim plišastim medvedom, ki so si ga ustvarjalci izposodili pri projektu Medimedo, ki ga vodijo študenti medicinske fakultete v Ljubljani in je namenjen otrokom, starim do šest let, ter odpravljanju njihovega strahu pred zdravniki, je požel zelo veliko zanimanja.

K njemu je namreč pristopilo veliko deklet in medveda so hotele objeti oziroma celo vzeti s sabo. »Kar dvakrat se nam je pripetilo, da so nam ga hoteli odnesti. Ob koncu snemanja, okoli pol dveh, je k nam pristopila mladenka in na ves glas vzklikala: 'Jaz hočem tega medveda.' Bila je pijana, a se je, ko smo ji razložili, čigav je medved in čemu je namenjen, raznežila, mislim, da je začela tudi jokati,« je razkril pevec in vodja skupine Mencarija Blaž Mencinger.

SPLET NAKLJUČIJ

Da je pridobil Voranca Boha, je poskrbelo usodno naključje. »Voranc je bil prvi, ki sem ga klical v zvezi s projektom, saj sem takoj vedel, da je on najprimernejši za to vlogo. Takoj je bil za sodelovanje, govorila sva po telefonu, na koncu pogovora pa me je vprašal: 'Ej, nimam tvoje cifre, a si ti August?' (režiser August Adrian Braatz, op. a.) Baje imava podobna glasova. Potem ko sem mu razložil, da nisem August, je bil še vedno zelo za, za režiserja pa je takoj predlagal Augusta. August je tako postal naš režiser. Voranca sem naslednji dan peljal na kosilo, tako da mi potem ni mogel več reči ne. Z Augustom sva se takoj ujela, všeč mu je bil naš stil, sam komad in zamisel, ki sem jo imel o scenariju. Takoj sem vedel, da je to to,« nam je še zaupal Blaž. August je sicer skupino že poznal, saj je s saksofonistom Lenartom de Bockom prijatelj že od malega, Voranca pa tudi, saj je z njim sodeloval med študijem na akademiji.