Tretji otrok

Britansko vojvodinjo Kate sprejeli v porodnišnico, otrok že na poti

J.P./STA
23. 4. 2018, 10.18
Posodobljeno: 23. 4. 2018, 14.11
Deli članek:

Soprogo britanskega princa Williama Kate so danes v zgodnji fazi poroda sprejeli v bolnišnico v Londonu. Par pričakuje tretjega otroka, nosečnost pa sta oznanila septembra lani.

Profimedia
Kate in William že tretjič zibata.

36-letnico so zjutraj sprejeli v zasebni del bolnišnice St. Mary v osrednjem Londonu, kjer je rodila že danes štiriletnega Georgea in dvoletno Charlotte. Kot je v izjavi sporočila Kensingtonska palača, jo je v manj kot dva kilometra oddaljeno bolnišnico pospremil princ William.

Veselo pričakovanje "fanatikov", kot jim pravijo britanski mediji:

Profimedia

Profimedia

Uokvirjen uradni razglas

Navdušenci nad monarhijo in mediji v pričakovanju rojstva tretjega otroka para pred bolnišnico čakajo že več dni.

Dojenček ali dojenčica bo že šesti pravnuk oz. pravnukinja za kraljico Elizabeto, ki je v soboto dopolnila 92 let. V vrsti za prestol bo na petem mestu, za princem Charlesom, princem Williamom, princem Georgom in princeso Charlotte.

Rojstvo bodo po poročanju BBC naznanili s spletnim sporočilom medijem in tvitom na računu Kensingtonske palače. V skladu s tradicijo bodo poleg tega za ograjo Buckinghamske palače obesili uokvirjen uradni razglas.

Tako kot že pri prvih dveh otrocih naj bi si Kate želela naravnega poroda in ne ve, ali pričakuje fantka ali deklico, še piše BBC.