Ego do neba

VIDEO: In zato je Zlatan car ...

R.T.
18. 4. 2018, 18.02
Posodobljeno: 18. 4. 2018, 18.44
Deli članek:

Potem ko je "zavzel" ameriške nogometne zelenice, je zdaj prevzel še televizijo.

Profimedia
Zlatan v elementu.

Jimmy Kimmel live! je eden najbolj priljubljenih ameriških pogovornih šovov, voditelj pa je v Zlatanu Ibrahimoviću našel sogovornika šovu primernega "kalibra".

Ibrahimović je bil zelo razpoložen in je navdušil tako voditelja kot gledalce šova ter dokazal, kako vsestranski je - potem ko je "zavzel" ameriške nogometne zelenice, je zdaj prevzel še televizijo.

Jimmy in Zlatan sta govorila o marsičem, med drugim pa mu je Kimmel dejal: "Ti prihajaš od drugod in moraš razumeti, da so podpora in simpatije, ki si jih deležen, zelo neobičajne za karkoli, kar je povezano s 'soccer-jem'. Za večino nas tu je soccer nekaj, kar ne želimo, da bi naši otroci igrali, da nam ne bi bilo potrebno hoditi na njihove tekme konec tedna."  

Ibrahimović ga je prekinil: "Prvo in najbolj osnovno: ne gre za soccer, v Evropi ga imenujeno nogomet (football)." Kimmel mu je vrnil: "Mi ga imenujemo soccer in privadi se tega!"

Ibra se ni vdal: "Ampak mi ga imenujemo nogomet. In nogomet je največji šport na svetu. Zdaj pa si predstavljajte, kako je in kako se počutite, ko ste kot nogometaš na samem vrhuncu in nad vsemi."  Ni potrebno dodati, da je kmalu sledil Ibrin dodatek, češ, da si zdaj lahko vsi predstavljajo, kako se počuti. 

Med drugim je ibrahimović svoj prihod v Los Angeles primerjal z močnim potresom, ki je stresel mesto, gostitelju pa je natresel še nekaj "modrosti": 

"Da, grem na svetovno prvenstvo, ker svetovno prvenstvo brez mene ne bi bilo svetovno prvenstvo."

"Soigralci iz Galaxyju ne bodo ljubosumni name, saj bom iz njih naredil superzvezdnike, kot sem to naredil tudi iz tebe." 

"Prišel sem v Los Angeles, ker sem želel mestu pokloniti darilo - sebe."

"Po poreklu nisem tipični Šved, sem pa Švedsko postavil na zemljevid."

"Sam sem kriv, da me v Ameriki obkrožajo navijači, ker, če igraš nogomet, kot ga jaz, se to dogaja."