Ljubljana festival

Za vsak okus se bo našlo kaj dobrega

Nejc Simšič/Novice Svet24
21. 4. 2018, 09.00
Deli članek:

Na tiskovni konferenci v Rdeči dvorani Mestne hiše so predstavili program letošnjega 66. Ljubljana festivala, ki bo zagotovo najbolj pester in zanimiv do zdaj.

Mediaspeed
Direktor Festivala Ljubljana je neizmerno vesel velike podpore ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Letošnji 66. Ljubljana festival bodo zaznamovali baletne, operne in gledališke predstave, muzikali, komorni in simfonični koncerti in še mnogo več.

Odprtje festivala 28. junija bo že tradicionalno potekalo na Kongresnem trgu, kjer bo svetovno premiero doživela glasbeno-scenska predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta. Predstava, ki jo pripravlja Carlus Padrissa, je nastala v koprodukciji Festivala Ljubljana in La Fura dels Baus.

Mediaspeed
Zadovoljni direktor festivala Darko Brlek v družbi vseh glavnih pokroviteljev

ZA VSAK OKUS NEKAJ

Še pred uradnim začetkom festivala bo 18. junija pod novo streho v Križankah premiero doživela slovenska izvedba muzikala Briljantina, na predvečer prvega poletnega dne bo na sporedu tradicionalni koncert Poletna noč, junij pa bo končal koncert Simfonična ekstaza 2. Letošnje poletje bodo zaznamovali priznani solisti in orkestri; v Ljubljano se vračajo Münchenski filharmoniki, na sporedu bo koncert Filharmoničnega orkestra milanske Scale, 66. izvedbo Ljubljana festivala pa bo sklenil koncert Kraljevega orkestra Concertgebouw iz Amsterdama. Plesni navdušenci si bodo lahko ogledali balet Čajkovski. Pro et Contra v izvedbi Akademskega državnega baleta Borisa Eifmana, predstavo Žrtvovanje Kitajskega nacionalnega opernega in plesnega gledališča ter domačo produkcijo z naslovom Dance Amore. Za lahkotnejše glasbeno vzdušje bodo poskrbeli ponovna uprizoritev muzikalov Vesna in Cvetje v jeseni, tradicionalni koncert Vlada Kreslina in koncert ob 20-letnici delovanja pevke Nuše Derenda. V spomin mojstru režije Tomažu Pandurju pa bo na oder ponovno postavljena drama Faust.

Marko Vavpotič / M24.si
Svoj tradicionalni, že 27. zaporedni koncert na Ljubljana festivalu bo izvedel Vlado Kreslin.

Marko Vavpotič / M24.si
Veliko premiero bo doživel tudi muzikal Briljantina.