Karađorđević

Fotografije razkrile princesino dobro srce

S.N.Č./Novice Svet24
16. 4. 2018, 20.45
Deli članek:

Srbska princesa Katarina tako javno kot zasebno velja za precej molčečo osebo, a svoja občutja pokaže na drugačne načine. In bolj ko jo ljudje spoznavajo, bolj jo obožujejo.

profimedia
Princ Aleksandar, in njegova žena, princesa Katarina.

Med velikonočnimi prazniki, ki so jih Srbi praznovali teden dni za nami, je princesina dobrosrčnost zasijala v še posebej lepi luči.

Zaslugo, da je Katarinina srčna plat spet prišla v javnost, pa imajo fotografi.

PODALJŠAN OBISK

Na velikonočno jutro je princesa tradicionalno obiskala bolne otroke. Tokrat sta bila na vrsti otroški oddelek Univerzitetnega kliničnega centra Tiršova in bolnišnica Dr. Dragiša Mišović, kjer se zdravijo otroci s pljučnimi boleznimi.

Princesa se je v družbi sestre Beti Rumeliotis med malimi pacienti zadržala več ur in vsakega posebej sta razveseljevali z božanjem, igračkami in sladkarijami.

Kot je v princesini navadi, je bil darilcem priložen tudi zajeten znesek denarja, ki ga kot največja srbska dobrotnica vseh časov donira v humanitarne namene prek svoje organizacije Lifeline s sedežem v Chicagu. A tega nikoli ne obeša na veliki zvon. Na njeno zahtevo druženju z bolniki sledita le kratek zahvalni govor in uradno fotografiranje. Slednje je bilo po crkljanju malih bolnikov še posebej hitro, saj sta se s sestro zadržali čez predvideni čas, zato se jima je mudilo naprej.

Arhiv časopisa Novice svet 24
Katarina v otroški bolnišnici …

Arhiv časopisa Novice Svet24
… in kasneje pri velikonočni maši.

SVEČANO BOGOSLUŽJE

V beograjski cerkvi svetega Save pa je isti dan potekala velikonočna maša, ki jo je daroval najvišji srbski patriarh, gospod Irinej. Slavnostni govornik je bil seveda Katarinin mož, princ Aleksandar, bogoslužju pa so prisostvovali tudi predsednik vlade Ivica Dačić in ministri.

Tudi na tem dogodku je bil narejen uradni posnetek za medije, ki pa razkriva, da je princesa v cerkev prišla naravnost iz bolnišnic, saj je bila v istem kostimu in čevljih, kot jih je nosila pred tem med otroki.

Za koga drugega bi bilo to morda običajno, a prav za Katarino velja, da se za vsak dogodek drugače obleče – razen če vmes ne poseže višja sila, v tem primeru bolni otroci.