Colonia

Spoznajte novo pevko skupine Colonia Ivano Lovrić

Teja Pelko/Novice Svet24
17. 4. 2018, 06.45
Posodobljeno: 4. 5. 2018, 11.05
Deli članek:

Tradicionalna prireditev Vikend na Prepihu pred restavracijo Prepih se bo letos odvila 18. in 19. maja. V petek, 18. maja, bosta v sklopu Petkove pumpe gosta Davor Borno in zasedba Tequila, v soboto, 19. maja, pa v sklopu Aktualove galame na oder prihaja skupina Colonia.

Anita Krapež / Radio Aktual
Colonia - Boris Đurđević in Ivana Lovrić

In to v prenovljeni podobi – s pevko Ivano Lovrić, ki je zasedbo poslušala še kot osnovnošolka, lani pa je postala njena članica, s čimer se ji je uresničila velika želja. Več spodaj.

Menda vaša mama nad vašim glasbenim izborom ni bila najbolj navdušena …

Res je. (smeh) To pa zato, ker sem imela v sobi velike zvočnike in sem zelo na glas navijala glasbo. Colonia ji je šla najbolj na živce, saj je vedno imela močan, globok bas, tako da ni bila najbolj srečna, kadar sem jo vrtela. A zdaj je vse drugače. (smeh)

Lani ste postali inženirka elektrotehnike, vseeno pa na prvo mesto postavljate glasbo. Kako to?

Glasba je moja največja ljubezen že od malih nog, tako da glede tega sploh ni bilo nobenega dvoma. Mi pa šola pride zelo prav. Če nam na nastopu kaj »crkne«, jaz to takoj popravim. (smeh)

Vam je bilo težko stopiti v čevlje nekdanje pevke Indire Levak?

Ne. Jaz nikoli na to nisem gledala v smislu, da stopam v kakšne druge čevlje, ampak tako, da grem v Colonio dat sebe. Nikoli nisem razmišljala o tem, da koga zamenjujem. Prišla sem kot jaz in dala sebe. In očitno je dobro izpadlo. Vsaj ljudje pravijo, da je. (smeh)

Torej so vas oboževalci že vzeli za svojo?

Da, še posebno Slovenci. Odlična publika ste. Veseli ste. Vsi plešete, tako mladi kot stari. Res je noro! Veliko jih na nastopih kriči tudi moje ime: »Ivana! Ivana! Ivana!« Od vsega začetka se v Colonii izvrstno počutim. Življenje se mi je z vstopom v zasedbo povsem spremenilo, in to na boljše. Zelo sem srečna, da delam s tako čudovitim človekom, kot je Boris Đurđević. Takoj sva se ujela. Vsa ekipa je super!

Devetnajstega maja boste nastopili na tradicionalni prireditvi Vikend na Prepihu. Kaj lahko pričakujejo obiskovalci?

Obljubljamo vam noro in nepozabno zabavo. Vsi skupaj bomo plesali do jutra. Če ne bomo vsi odšli mokri in z vnetimi mišicami, nismo nič naredili. (smeh)

Pripravljate kakšne nove pesmi, morda celo album?

Nedavno smo na Hrvaškem izdali singel Zadnja suza. Zanj smo posneli tudi spot. Sicer pa se trenutno s polno paro posvečamo novemu, 13. albumu. Moramo ga dokončati v mesecu dni, saj imamo eno veliko promocijo na CMC festivalu v Vodicah, kjer bomo tudi nastopili. Na albumu bo 15 novih pesmi.

Kako preživljate prosti čas?

Sem velika gurmanka. Zelo rada jem, rada pa tudi kuham. Odkar sem v Colonii, veliko časa preživim tudi v fitnesu, kar je zame velika sprememba. Nikoli namreč nisem rada hodila v fitnes, saj se mi je to zdelo nekaj zelo dolgočasnega in napornega. Ni mi bilo jasno, zakaj bi kdo to delal sebi. V Colonii pa imam svojega plesnega koreografa, ki je hkrati osebni trener, tako da zdaj treniram in plešem. To je zame velika sprememba. Mi pa zaradi tega ni noben problem zdržati dvournega nastopa.