Mobilna verzija
15:49 23. julij 2018

Norveška princesa in sin spet v zobeh

Novice Svet24
S.N.Č. / Novice Svet24
0

Najbolj miren dvor je norveški, a le na prvi pogled. Tako zanimivo, kot je dogajanje na njem, je le malokje …

Mette-Marit, marius

Marius Borg Høiby se je rodil, še preden je njegova mama spoznala bodočega norveškega kralja. Foto: Reuters

Časi, ko je prah dvigovala princesa Märtha Louise – hči aktualnega kralja Haralda in kraljice Sonje –, ki so veljali za škandalozne, se zdaj zdijo zelo nedolžni.

mette marit

Razuzdano obnašanje so Norvežani pripisali princesi, o princu ne rečejo nič žalega. Foto: Profimedia

Pred približno 15 leti je Märtha namreč dvignila prah, ko je oznanila, da bo odprla zasebno šolo, v kateri bo učence učila, kako se pravilno pogovarjati z angeli. Javnost ji je svetovala zdravljenje in jo označila za odposlanko iz pekla.

Na danes ločeno mamo treh otrok, ki paranormalne sposobnosti vsekakor ima, se je potem zelo hitro pozabilo, kajti v tistem času se pojavila »nova nevarnost« za dvor.

Plaz kritik

Divje dekle, ki po mnenju Norvežanov nikakor ni bilo primerno za njihovega ljubljenega princa Haakona, je bila Mette-Marit, visokorasla blondinka in mama samohranilka, oče njenega sina pa je takrat sedel v zaporu.

Toda ljubezen je zmagala, ljudstvo je pozneje toplo sprejelo njenega sina Mariusa, sina in hčer, ki ju ima Mette-Marit s Haakonom, pa obožujejo. V teh dneh pa sta Mette-Mari in Marius spet pod plazom kritik. Zakonca sta namreč odpotovala na dopust v toplo Mehiko, kjer so ju na plaži ujeli v kopalkah. Tega ji niti kot princesi ne gre zameriti, a glej jo, nagajivko, ne le da je na pol gola, s princem so jo ujeli tudi med zelo strastnim poljubljanjem.

Kot da to ne bi bilo dovolj, je v javnost skoraj istočasno pricurljala informacija, da je njen sin Marius (21), ki je sicer študiral v Kaliforniji, fakulteto pustil ter v Londonu zaživel z manekenko za spodnje perilo in nekdanjim playboyevim dekletom Juliane Snekkstad.

julia

Mariusova izbranka Juliane Snekkstad je bila menda že na obisku na norveškem dvoru. Foto: Instagram

Vaš prispevek