Kar med delom!

Zadremal je poleg razgaljene lepotice

Teja Pelko / Novice Svet24
15. 4. 2018, 08.00
Posodobljeno: 16. 4. 2018, 11.47
Deli članek:

Žigov glas zelo dobro poznajo poslušalci Radia Veseljak, vse bolj pa ga spoznavajo tudi ljubitelji drugih, ne samo narodnozabavnih viž.

NoVisuals
Žigova jutra se po navadi začnejo z budilko in desetimi dremeži.

Triindvajsetletni Žiga Deršek iz Šmartnega ob Paki se je v medijih prvič pojavil že pred 10 leti, ko je na regionalni televiziji prevzel vodenje izobraževalne oddaje za dijake in študente. 

Kot pevec francoskega šansona je Slovenijo dvakrat uspešno zastopal na mednarodnem festivalu v Splitu, bil pa je tudi član narodnozabavnega ansambla, a je bila želja po samostojni glasbeni poti premočna.

Potem ko je lani predstavil svojo prvo samostojno skladbo Ne odhajaj, zdaj v eter pošilja novi singel Jutro. Zanj je v Celju posnel tudi svoj prvi videospot. Z ekipo so ga po scenariju, ki ga je napisal mladi režiser Tomaž Krajnc, snemali skoraj ves vikend. »Studijski del spota smo posneli na odru Gledališča Zarja Celje, kadre s terena pa v jedru mesta in na obrobju. Kadre znotraj hiše smo morali zaradi ustrezne nastavitve svetlobe snemati ponoči,« je povedal Žiga. 

NoVisuals
Deršek v skladbi poje o tem, da se ne smemo razdajati ljudem, ki nam niso pripravljeni vrniti ljubezni, iskrenosti in hvaležnosti.

PREMAGALA GA JE UTRUJENOST

Čeprav je na svoj prvi spot komaj čakal, pa je naporen tempo zahteval svoj davek. »Sredi snemanja spota sem zaspal. Za mano je bil naporen teden, zjutraj sem imel še nastop na prireditvi. Kot nalašč je nato prišel prizor na postelji. Je pa res žalostno, da sem zadremal poleg razgaljene lepotice,« je v smehu dejal Deršek. Ana Raščan, ki je zaigrala njegovo srčno izbranko, mu tega ni zamerila, saj je bila že velikokrat v njegovi koži. Za Ano pa se je Žiga odločil iz več razlogov. »Ano poznam že kar nekaj časa in vem, da k stvari pristopa resno in predano. To je veliko vredno. Poleg tega ustreza 'formatu' ženske, ki smo jo potrebovali, pa še videti je odlično!« svoje kolegice s Televizije Veseljak ni mogel prehvaliti Žiga.

NoVisuals
Žiga je k sodelovanju v prvem videospotu povabil Ano Raščan (na fotografiji v sredini).