Pred očmi javnosti

VIDEO: Objavljen nov sramotni video kraljeve družine

R.T.
6. 4. 2018, 12.10
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 12.36
Deli članek:

Dve resnici: nasmehi pred kamerami, za zaprtimi vrati pa ... Za veliko noč so se pred očmi javnosti razgalili skaljeni odnosi v španski kraljevi družini.

Zajem zaslonske slike
Zgodilo se vsem na očeh.

V zgodovino bo vpisano dogajanje v španski kraljevi družini med letošnjimi velikonočnimi prazniki. Incident med kraljicama, Sofijo in priženjeno Leticijo, je namreč v središču španskih medijev že več dni. Po prvem posnetku, ki je dokazal, kar se je že pisalo v španskih medijih, češ, da odnosi med kraljicama niso harmonični oziroma so takšni le ob uradnih priložnostih, je velikonočni posnetek razkril, da se pod bleščečo površino očitno dogaja marsikaj.

Na prvem posnetku je videti, kako babica Sofija pozira z vnukinjami Leonor (12) in Sofijo (10), ko pred kamere nenadoma stopi nekdanja voditeljica informativnega programa in skuša odstraniti babičino roko s hčerkinega ramena, hkrati pa se babičinega objema nenadoma skuša otresti tudi deklica. Vmešal se je španski kralj Filip VI. (50), Sofijin mož, Juan Carlos I. (80), pa je z začudenim izrazom na obrazu opazoval kraljevi družini zagotovo nedostojno dogajanje. 

Da bi bila mera polna, je Leticija istega dne poskrbela za še eno neugodno situacijo. Ko je kraljica Sofija poljubila na čelo male Leonor, ko se hčerki takoj približa Leticija in z dlanjo pobriše babičin poljubček s hčerinega čela. Neugoden prizor. Kamere so nepopustljive, kar bi Leticija kot nekdanja novinarka lahko vedela. Agresivni pristop do kraljice, ki je vseskozi ohranila dostojanstven nasmešek, Leticiji zagotovo ni koristil. Odzivi ljudi v Španiji in drugod ji namreč v večini primerov niso naklonjeni.

Sofija je sinovo izbranko sprejela odprtih rok

Za poznavalce pa dogodek ni pretirano presenetljiv. Španski El Pais piše, da je Sofija toplo sprejela sinovo izbranko Leticijo (dve njegovih bivših deklet namreč ni odobravala), ki ni modre krvi, in jo uvajala v življenje kraljeve družine, njuni odnosi pa so se začeli krhati z rojstvom Leonor in Sofije. Leticija je menda postala zelo zaščitniška do obeh hčera in je vse bolj omejevala čas, ki ga je babica lahko preživela z vnukinjama. Čeprav družini živita zelo blizu, lahko kraljica Sofija redko obišče vnukinji. Dokler ni prestola prevzel sin Filipa, je sam skrbel, da je hčerki redno vozil na obisk k staršema, zdaj pa temu ni več tako.  

Sofija je pogosot poudarila, da vlogo matere in babice postavlja pred obveznostmi, ki ji jih nalaga vloga. Zelo je navezana na sina, kralja Filipa VI., in zato obožuje tudi svoji vnukinji. Leticija pa ima očitno drugačno vizijo o vlogi babice v življenju obeh deklet, kar sta velikonočna posnetka razkrila z brutalno iskrenostjo.