Kraljevska poroka desetletja

Odločeno je: torta bo z okusom pomladi

S.N.Č./Novice Svet24
23. 3. 2018, 07.30
Deli članek:

Poročni dan Harryja in Meghan bo šele 19. maja, toda priprave nanj so v polnem teku.

Profimedia
Zaročenca si želita na poroki sveže okuse pomladi.

Britanski princ Harry (33) in njegova zaročenka, ameriška igralka Meghan Markle (36), sta izbrala glavno slaščičarko svoje poroke.

Profimedia
Claire je nad kraljevskim naročilom seveda navdušena. Zaročenca si želita na poroki sveže okuse pomladi.

Ta čast je doletela kalifornijsko kuharsko mojstrico Claire Ptak, ki že dolga leta živi in dela v Londonu.

USPEŠNA

Slaščičarska mojstrica Claire Ptak je lastnica zelo priznane in priljubljene slaščičarne Violet Bakery v Londonu, veliko tudi piše in se ukvarja s kulinaričnim stiliziranjem.

Zaljubljeni par je slaščičarko prosil, naj mu ustvari torto z okusom limone in bezga, ki bo »vključevala tudi sveže okuse pomladi«, prekrita pa naj bo z masleno kremo in okrašena s svežim cvetjem, so sporočili iz Kensingtonske palače.

STARI ZNANKI

Marklova je nekoč že imela intervju s Ptakovo za svoj nekdanji blog o življenjskem slogu in že takrat sta govorili o pomenu uporabe sezonskih ter organskih sestavin v pecivu. Ptakova je na svojem profilu na Instagramu sporočila, da je navdušena nad naročilom za poročno torto. »Oba delita toliko istih vrednot glede izvora hrane, trajnosti, sezonskih stvari in seveda okusa,« je napisala in dodala, da se že veseli, ko bo lahko razkrila podrobnosti poročne torte.

Profimedia
Slaščičarna Violet na pogled ne deluje prav nič posebnega.