Prvorojenka

Nezakonska hči spet na očetovem dvoru

S.N.Č./Novice Svet24
22. 3. 2018, 07.15
Deli članek:

Prvorojenka monaškega princa Alberta postaja enakopravna članica dinastije.

Profimedia
Jazmin kot voznica na reliju po Monaku pred nekaj dnevi.

Lepa Jazmin Grace Grimaldi (24) je svojega očeta prvič obiskala v Monaku, šele ko je imela 11 let. Toda odkar je princ Albert svojo hčer uradno priznal, tudi svojo očetovsko vlogo igra, kot se šika. Očitno je med očetom in nezakonsko hčerko vzklila tudi ljubezen, saj je v palači Grimaldi v Monte Carlu tako pogosto, da je nimajo več za gostjo, temveč za družinsko članico.

Pred dnevi je tako tudi zastopala barve Monaka na reliju po francoski rivieri, ki je potekal v čast šestdesetega rojstnega dne njenega očeta. In tudi po tekmi je do nadaljnjega pri očetu in njegovi družini tudi ostala. Jazmin je namreč priznala, da obožuje svojega polbratca in polsestrico – triletna dvojčka Jacquesa in Gabrielle, ter da ima očetovo soprogo princeso Charlene srčno rada.

Profimedia
Mlada dama je šolana pevka, izvrstna igralka ter diplomirana teologinja

PESTRA PRETEKLOST

Jazmin se je rodila v Palm Springsu, in ko je štela sedemnajst mesecev, jo je mati Tamara Rotolo s podporo sodišča predstavila očetu, monaškemu princu Albertu, ki je očetovstvo priznal in sprejel vse obveznosti, ki mu kot staršu pripadajo.

Hčeri je najprej namenil izdatno finančno podporo, a dekle se nikoli ni sončilo v denarju in slavnem imenu. Po gracioznosti in bledi polti je izrezana kopija svoje babice Grace Kelly, po kateri je očitno podedovala tudi izjemen igralski talent. Slednjega je združila tudi s pevsko nadarjenostjo in opravila vsa izobraževanja, da je pridobila naziv šolana operna pevka. Umetnica svobodomiselnega duha ustvarja kabarejske predstave, v katerih seveda tudi nastopa.

Izobrazba mlade dame pa je sicer izvrstna in zelo klasična: osnovna in srednja katoliška šola, ki ju je zaključila z odliko, in diploma z newyorške teološke fakultete Fordham. Albert svojo hči pogosto pohvali kot izjemno inteligentno in zrelo dekle, ki v sebi nosi tudi izjemno sočutje in čut za pravičnost. Svojo dobrodelno plat je Jazmin v resnici pokazala že pri štirinajstih letih, ko je ustanovila sklad, s katerim pomaga otrokom v pomanjkanju na otoku Fidži.