KONCERT LEGENDE

Dan, ko je dež napolnil dlan in radost srca

Vito Tofaj / Novice Svet24
21. 3. 2018, 21.00
Deli članek:

Vemo, kdaj si kdo upravičeno zasluži, da mu rečemo legenda: a pevka Nuša Derenda si z vsem, kar je in kar predstavlja, to zasluži. Čeprav je še vedno mlada.

Vito Tofaj
Pevka Nuša Derenda in veličasten koncert: odprla ga je s ta čas njeno najbolj »vročo« pesmijo – Naj mi dež napolni dlan.

Preveč opletamo z besedama legenda in legendarno? Če ste bili minuli konec tedna v Cankarjevem domu na koncertu, ki ga je Nuša pripravila ob 20. obletnici delovanja, potem veste, da ne.

Tisti, ki na veličastni koncert niso prišli, se bodo lahko o tem prepričali junija, ko bodo Nušin koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija predvajali na TV Slovenija. Točnega datuma nam ni uspelo izvedeti niti od odgovornega urednika razvedrilnega programa na TV Slovenija Maria Galuniča.

Vito Tofaj
Ona še nič ne ve …« se je že pred začetkom koncerta smejal Frenk Derenda, Nušin mož, in odhitel v zaodrje skrivat velik šopek.

POČENA PO ŠIVIH

»Počena po šivih« ni bila lepa Nušina obleka, ki jo je kreirala Jerneja P. Zhembrovskyy Musič, ampak Gallusova dvorana. Še več, pred začetkom, prav hecni so bili videti, je nekaj obiskovalcev med iskanjem »vstopnice viška« bolj kot ne zmedeno begalo po preddverju. In smo se ob pogledu nanje vprašali: bi morala pripraviti dva koncerta? Dvajset let – dva koncerta? Sliši se prav. In ne nazadnje, dvodnevni koncert na isti lokaciji je zlahka razprodala leta 2006. Takrat se ji je sicer na odru pridružil legendarni irski pevec Johnny Logan. A Nuša bi letos dvorano razprodala tudi brez posebnih gostov. Saj je dovolj izjemna ona, kajne?

Vito Tofaj
Matevž Derenda gre po maminih (pevskih) stopinjah – a hodi svojo pot: z njim Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

KOT V PRAVLJICI

Koncert se je začel skoraj pravljično: oder so uredili izjemno in zvezda Nuša Derenda je žarela s pozitivno energijo. Z izjemnim vokalom. S karizmo. Koncert je začela s pesmijo Naj mi dež napolni dlan, kar bi se ji sicer lahko zgodilo, če bi bila pred dvorano, saj je deževalo. Namesto tega je radost napolnila srca obiskovalcev – ta je ostala še po stoječih ovacijah, po sprehodu skozi vse Nušine uspešnice. In ko so zapuščali dvorano.