Pomembno

Princ Harry se je odločil. Splošna ocena: nespametno

S.N.Č. / Novice Svet24
21. 3. 2018, 07.02
Deli članek:

Sprejeta odločitev je dokončna.

Profimedia
Meghan je podpis predporočne pogodbe zagovarjala, a Harry vanj ni privolil.

Zaljubljenost britanskega princa Harryja (33) v lepo ameriško igralko Meghan Markle (36) je očitna v vseh pogledih. Tokrat pa je v imenu ljubezni sprejel pomembno odločitev, ki je dobila splošno oceno: nespametna.

Princ in njegova zaročenka pred poroko, ki bo 19. maja, seveda urejata formalnosti, ki so za ta pomembni korak nujne.

Vir z dvora: "Harry je z ljubeznijo povsem zaslepljen, tako da je gluh za vse nasvete pravnih strokovnjakov."

Njena prekrstitev v anglikansko vero je že za njima, zdaj je največ dela okoli njene poročne obleke, ki bo po napovedih najdražja v zgodovini kraljevskih porok. Navsezadnje si jo Meghan lahko privošči plačati tudi iz lastnega žepa, saj ji je igralska kariera navrgla več kot pet milijonov evrov, ki so varno spravljeni na njenem osebnem računu.

ODLOČEN

V primerjavi z Meghaninimi petimi milijoni pa je princ Harry seveda »težak« mnogo več – okroglih trideset milijonov evrov premoženja ima samo v denarju. Zadnjih deset milijonov je dobil kot dediščino po pokojni mami princesi Diani pred tremi leti, ko je dopolnil 30 let.

Povsem normalno je bilo pričakovati, da bodo kraljevi pravniki sestavili pogodbo, s katero bo premoženje tretjega v vrsti za britanski prestol doživljenjsko varno v njegovih rokah. Verjetno so bili vsi papirji tudi že dokončno pripravljeni, a princ Harry se je odločil, da svojega premoženja s predporočno pogodbo ne bo zavaroval.

Harry je dejal, da verjame, da bo njegova ljubezen z Meghan trajala do konca življenja, in da se bo to trudil vedno znova potrditi tudi z dejanji – in zavrnitev predporočne pogodbe je že eno od njih.