Visoko noseča Zaro

Na konjskih dirkah nasmejana do ušes

S.N.Č. / Novice Svet24
18. 3. 2018, 21.20
Posodobljeno: 18. 3. 2018, 21.22
Deli članek:

Uradnih dolžnosti se kraljičina vnukinja najraje izogiba, toda konjskih dirk nikoli ne zamudi.

Profimedia
Zara se je s prijateljicami na konjskih dirkah dva dneva imenitno zabavala.

Zare Tindall (36) v javnosti ni bilo videti že nekaj mesecev, kar je sprožilo veliko ugibanj, zakaj je ni na spregled.

Vzrok za skrbi je bila seveda njena nosečnost, saj je imela lani spontani splav, po katerem se je z možem Mikom in hčerko Mio za nekaj mesecev umaknila z oči javnosti, in dvomi, da bi lahko šlo morda spet kaj narobe, so bili upravičeni.

NI BILO »ZATEŽENO«

Profimedia
Vse skrbi so bile odveč, Zara je očitno krepka in zdrava nosečnica.

Zadnji posnetki Zare so v javnost prišli okoli novega leta, ko je z možem in hčerkico več kot mesec dni dopustovala v Avstraliji, od koder je tudi sporočila, da pod srcem nosi otroka. S fotografij je bilo razvidno, da sta z možem presrečna, in seveda so jima po nesrečni izkušnji novo pričakovanje dojenčka toliko bolj privoščili.

Januarja se je sicer razvedelo, da se je Zara vrnila v domovino, a na spregled je ni in ni bilo. In ko je v ponedeljek v Westminstrski opatiji potekala maša ob dnevu Commonnwealtha, Zara pa se na njej ni pojavila, se je prižgal rdeči alarm, ki je povzročil skrbi za njeno zdravje.

Toda ko se je že dva dneva zatem začel festival v Cheltenhamu, ki je pravzaprav le konjska prireditev, a po pomembnosti takoj za kraljevim Ascottom, je bila Zara, ki je že v šestem mesecu nosečnosti, tam oba dneva od jutra do poznega popoldneva. Mrzlo vreme in veter ji dobre volje nista vzela, širok nasmeh pa tudi govori, da se očitno počuti izvrstno in da je na drugih uradnih dogodkih manjkala iz povsem enakega razloga, kot je pri njej v navadi in ki ga je še kot najstnica tudi slikovito opisala: »Posedati na 'zateženih' dogodkih in se resno držati je najhujše, kar se človeku lahko zgodi.«