MasterChef Slovenija

FOTO: Pokukali smo v zakulisje najbolj popularnega kuharskega šova

Teja Pelko / Novice Svet24
12. 3. 2018, 19.30
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 19.49
Deli članek:

Bili smo na prizorišču snemanja četrte sezone oddaje MasterChef Slovenija. Lani smo morali predstavniki sedme sile sodnikom pokazati svoje kuharske sposobnosti, tokrat pa so na vrsto prišle okuševalne.

Marko Vavpotič / M24.si
Tekmovalci četrte sezone MasterChef Slovenija (manjka Miro Mišljen, ki je imel neodložljive obveznosti).

Z zavezanimi očmi, zgolj z vonjanjem, tipanjem in okušanjem, smo morali namreč v desetih minutah ugotoviti, kaj imamo na krožniku.

Pri ugibanju jedi smo bili še kar uspešni, na oceno, kako uspešni so s svojimi kuharskimi kreacijami tekmovalci, pa bomo morali še malce počakati. 

Alja pričakuje težak boj

V četrti sezoni kuharskega šova se bodo pomerili Alja Viryent, Anna Paynich, Boris Cesar, Gašper Kramar, Jaka Mankoč, Jernej Žavcer, Leon Oberstar, Miro Mišljen, Mojca Blaško, Nina Fugina, Simone Michielen, Siniša Vasiljev, Tibor Baiee, Vladka Šetinc in Žan Bukovnik.

Je pa kuhanje v kuhinji MasterChef povsem drugačno od tistega za domačim štedilnikom. »Nimaš svojih pripomočkov, tu je časovni pritisk, vse je čisto drugače. Ko sem izvedela, da grem v šov, sem sicer doma vadila, a se to ne more primerjati,« nam je razkrila oblikovalka čevljev in nominiranka za femme fatale 2017 Alja Viryent. Za Aljo je kuhanje druga strast, kuhalnico rada vrti že od mladih nog. Najraje ima škampe, ki jih pripravlja na več načinov, zelo rada kuha tudi jedi iz slovenske kuhinje. »Te okuse imam v sebi od babice. Vedno smo radi dobro jedli. Slovenska kulinarika je zame številka ena,« pravi. V oddajo se je prijavila, ker ji to predstavlja osebni izziv – da vidi, ali je sposobna narediti krožnik MasterChef z domačega štedilnika. Pričakuje težko borbo. »Kuhinja MasterChef je precej težko tekmovanje. Res se moraš izkazati, štimati morajo okusi, teksture, barve, pa še časovni pritisk je. Veselim se pozitivnih in tudi negativnih komentarjev naših sodnikov, saj so res mojstri na svojem področju. Kot laik si želim od njih slišati, kje sem dobra, kje nisem, kaj lahko izboljšam in tako naprej. Veselim pa se tudi novih prijateljstev z drugimi tekmovalci. Zelo dobra ekipa smo, med nami vlada pozitivna energija. Mislim, da lahko gledalci pričakujejo, da se bomo tudi mi zabavali in da bo to res dober šov,« je še dejala Viryentova.

Marko Vavpotič / M24.si
Letos bodo jedi ljubiteljskih kuharjev ocenjevali Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi.

Bine tekmovalcem ne bo gledal skozi prste

Jedi bodo v novi sezoni pod drobnogled jemali sami moški. V čevlje Alme Rekić je namreč stopil Bine Volčič. »Čutim zelo velik pritisk. Poskušal sem sicer hoditi v visokih petah, a mi to ne gre najbolje, tako da sem raje obul svoje,« se je pošalil. Za novi izziv se je kuharski mojster odločil, ker mu je kuharija blizu: »Živim za kuharijo, živim s kuharijo. Vse, kar je povezano s kuhanjem, me privlači. Zato sem se tudi odločil sprejeti ta izziv in postati tretji sodnik v MasterChefu.« Čeprav napoveduje, da bo v primerjavi z oddajo Gostilna išče šefa malo spustil svoj profesionalni standard, saj tu le kuhajo amaterski kuharji, to še ne pomeni, da jim bo gledal skozi prste. Od oddaje pričakuje predvsem veliko zabave in okusne krožnike tekmovalcev. Upa tudi, da bo med njimi našel koga, ki bo izstopal, koga, ki bo presenetil, in želi si, da bi se vsaj kdo od njih odločil za profesionalno kuharsko pot. Pri tem jim je pripravljen pomagati tudi sam.