Smrt

Smrt hčerke: padlega zvezdnika doletela osebna tragedija

R.T.
27. 2. 2018, 11.20
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 11.36
Deli članek:

Hčerka, ki ga podpirala očeta ob vsem grozljivih izpovedih in je bila prepričana, da Cosby ni zagrešil očitanih dejanje, je umrla.

Profimedia
Igralec na enem od zadnjih nastopov. V ozadju je njegova hči.

Sloviti Bill Cosby, ki se bo v začetku aprila moral znova zglasiti na sodišču na ponovnem sojenju zaradi spolnih zlorab (lansko sojenje se je končalo brez obsodbe, ker se porota ni mogla zediniti glede odločitve), se sooča z osebno izgubo: njegova hčerka Ensa Cosby (44) je minuli petek umrla na domu v Massachusettsu. Tiskovni predstavnik družine Cosby je še povedal, da je bila za 44-letnico usodna bolezen ledvic. Ensa Cosby, ki se je pojavila tudi v eni od epizod očetovega šova The Cosby Show, je imela zdravstvene težave že v preteklosti. Portal TMZ je poročal, da je čakala na presaditev ledvic. 

Lansko leto je Ensa stopila v bran očetu me sojenjem, v katerem so mu očitali, da je leta 2004 omamil in spolno zlorabil Andreo Constand. Ensa je tedaj motiv za sodni pregon njenega očeta pripisala rasizmu in dodala, da je bil njen oče v medijih javno linčan. Na sodišču je Cosby očitke zanikal, sodnik pa je odredil ponovno sojenje, ki se bo začelo aprila letos. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da je šlo za sporazumni spolni odnos. Sicer pa na desetine žensk obtožuje Cosbyja spolnih zlorab, vendar pa do sodnih procesov v drugih primerih zaradi zastaranja ni prišlo.

Ensa je imela tri sestre - Evin, Errin in Eriko - , medtem ko je bil njihov brat Ennis umorjen leta 1997. Ennisa je med menjavo pnevmatike na avtu napadel ropar in ga ustrelil v glavo.