NOVOST

Šok na tednu mode: kraljica v prvi vrsti

S.N.Č. / Novice Svet24
22. 2. 2018, 13.52
Posodobljeno: 22. 2. 2018, 13.54
Deli članek:

V svojem dvaindevetdesetem letu je bila britanska kraljica Elizabeta prvič na modni reviji.

Profimedia
Revija je potekala v studiih The Store, kraljičin prihod pa je bil strogo varovana skrivnost.

Do zdaj je za člane britanske kraljeve družine veljala prepoved obiskovanja modnih revij.

A kraljica Elizabeta se je očitno odločila temu pravilu narediti konec na zanjo zelo značilen način – na grešnem prizorišču se je pojavila kar sama.

PRESENEČENJE

Obisk kraljice na največjem modnem dogodku v Veliki Britaniji – londonskem tednu mode, ki privabi modno smetano z vsega sveta  je bil za obiskovalce pravi šok. Nihče namreč ni pričakoval udeležbe najvplivnejše monarhinje na svetu, za njen prihod je menda vedelo le nekaj ljudi iz najožjega kroga organizacijskega odbora.

Profimedia
Kraljica je na modni reviji delovala suvereno, med podeljevanjem priznanja pa je z nagrajencem celo poklepetala.

Kraljica si je za revijo omislila svetlo moder kostim svoje osebne oblikovalke in stilistke Angele Kelly, ki je tvidasto tkanino domiselno posula s prozornimi kristalčki. 

Kdo bo sedel ob njej v prvi vrsti, pa je dobro vedela kraljica modnega sveta, oseminšestdesetletna urednica Voguea Anna Wintour, ki je pred prihodom delovala zelo živčno in je ves čas pogledovala v smer, od koder naj bi se pojavila kraljica.

Elizabeta pa ni bila prav nič napeta, izjemno sproščeno je klepetala z najvplivnejšo žensko iz sveta mode, nekatere kreacije pokomentirala in tudi večkrat spontano zaploskala – kot da je redna gostja modnih revij že vse svoje življenje.

Sicer pa se je kraljica udeležila zadnjega dogodka v sklopu tedna modne, revije britanskega oblikovalca Richarda Quinna, ki mu je podelila nagrado kraljice Elizabete II. za dizajn in ga s tem imenovala za najobetavnejšega britanskega modnega oblikovalca. Priznanje se je podeljevalo prvič, a bo odslej na tednih mode to postalo tradicija in hkrati potrditev pomembne vloge mode tako v gospodarstvu kot diplomaciji.