Bolečina

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

T.P./Novice Svet24
18. 2. 2018, 16.05
Deli članek:

Študij za "nove" Hlapce je bil brez legendarnega igralca boleč.

Mediaspeed
V začetku decembra so z vojaškimi častmi pokopali legendarnega igralca Jerneja Šugmana, igralca z nalezljivim smehom in velikanskim srcem, ki je umrl v 49. letu starosti.

V našem osrednjem gledališču so se po tragični smrti njihovega člana igralskega ansambla Jerneja Šugmana odločili, da bo njegov lik župnika v Cankarjevih Hlapcih prevzel igralec Klemen Slakonja. Študij za »novo« predstavo pa je bil za Šugmanove kolege precej boleč.

»Ko smo vadili peto dejanje, ko primem Marka pod roko in gremo ven, me je zelo presunilo, ko sem videla prazen stol, na katerem je sicer sedel Šugman, medtem ko je čakal na svoj nastop. Vsakokrat mi je rekel: 'Kaj te je spet razpizdil?' Kaj je danes naredil?' Zdaj pa je bil ta stol prazen,« nam je razkrila igralka Pia Zemljič, igralec Marko Mandić pa je dodal: »Grozno je. Meni se še vedno zdi, kot da bo spet prišel. V gledališču pride obdobje, ko nekoga nekaj časa ni, ker nima vaj za novo predstavo, potem se pa te začnejo in to osebo spet pogosto videvaš na hodnikih, ob odru, v internem lokalu ... Ampak mislim, da je z nami.«

Mediaspeed
Pia Zemljič in Marko Mandić