Obul čevlje športnikov

FOTO: Od krvi in modric do počenega rebra

Teja Pelko/Novice Svet24
14. 2. 2018, 20.40
Posodobljeno: 15. 2. 2018, 08.00
Deli članek:

Standup komik in rekreativni športnik je velik oboževalec športa. Ko je naše profesionalne športnike gledal po televiziji, se je večkrat vprašal, kako bi bilo, če bi si obul njihove čevlje.

Kanal A
Klemen Bučan in Filip Flisar

Zdaj se mu je želja uresničila. In čeprav je pričakoval, da bo hudo, je bil vseeno presenečen nad naporom in odtegovanji, ki so nujna za dosego vrhunskih rezultatov.

Skozi oddajo Dan za trening je do obisti spoznal življenja desetih športnikov: Roka Marguča, Chorchyjpa, Miše Marinšek, Andreja Flajsa, Vasilija Žbogarja, Tine Trstenjak, Petra Kauzerja, Filipa Flisarja in Petra Johna Stevensa, treninge z njimi pa si bo zapomnil za vse življenje.

PREMAGAL SAMEGA SEBE Klemen se boji globoke vode, pri izzivu z Vasilijem Žbogarjem pa je bil cilj, da se z jadrnico sam pelje vsaj nekaj 10 metrov po odprtem morju. Na dan izziva je bilo močno neurje in zelo razburkano morje, a je Bučan premagal strah in skočil na jadrnico. Seveda ni šlo brez težav, saj se je z jadrnico vred prevrnil.

ROTAVIRUS, POČENO REBRO IN ZADETEK V MOŠKOST

»Z vsakim športnikom se mi je zgodilo kaj nepredvidenega. Pred snemanjem zadnje oddaje s Filipom Flisarjem sem denimo staknil rotavirus. Seveda nismo mogli prestaviti snemanja, ker smo ga lovili pol leta, in ni bilo druge, kot da sem stisnil zobe oziroma …, saj vemo, kaj …. In sem opravil, rahlo zelen in z več obiski WC-ja kot po navadi. Pri snemanju Chorchypa mi je med sparingom počilo rebro, ravno pred izzivom – borbo po pravilih K1 s fantom, ki jih je v življenju že kar nekaj premlatil. Tudi tukaj je bilo že blizu, da rečemo: 'Ne bo šlo.' Slabo mi je bilo, vrtelo se mi je, ampak sem stisnil, pojedel sem eno protibolečinsko tableto, Chorchyp me je namazal z neko pekočo 'žavbo' in sem se šel tepst. Prvič v življenju zares v ring in že takoj z mislijo, da me ne sme niti približno zadeti v levi del telesa, ker me že brez tega boli za crknit. Da ne omenjam, da sem na prvem treningu rokometa z dekleti, ko sem bil v golu, dobil žogo naravnost v … tja! Seveda smo pozabili na suspenzor, za posoditi ga pa tudi ni imela nobena,« je snemanja opisal Klemen.

Glede prehrane ga je najbolj presenetil Robert Kranjec. »Dedec tako rekoč ne je! To, kar on poje v celem dnevu, lahko jaz pojem samo za zajtrk, pa vseeno opravi dva morilska treninga na dan,« je dejal Bučan.

Kanal A
Klemen in Tina Trstenjak.

Sapo pa mu je najbolj od vseh vzela Tina Trstenjak. »Vsi so vrhunski športniki, vsi trenirajo in vsi so življenje podredili športu, ampak ona ga je popolnoma. Živi in diha za judo, od zajtrka do večerje. Po mojem tudi v sanjah čez glavo meče nasprotnice, res noro, kako zelo je predana, nič čudnega, da je v svojem športu dosegla že skoraj čisto vse, da je svetovna prvakinja, olimpijska prvakinja, judoistka leta … Sem ji zagrozil, da mora po tem, ko bo osvojila čisto vse, kar si je zadala, začeti normalno živeti, iti ven, v kino, na kakšno komedijo, najti fanta … Mi je obljubila, da bo, ker vem, kje živi,« je v smehu še dejal Klemen.

Kanal A
Klemen je poleg vpogleda v življenje športnikov med vodenjem oddaje dobil še ogromno »muskelfibra« in nešteto modric, po sparingu s Chorchypom pa še počeno rebro.