Tudi v Sloveniji priljubljeni kuharski mojster Jamie Oliver je v težavah. Globokih težavah finančne vrste. Po poročanju britanskim medijev je njegova veriga restavracij Jamie’s Italian dolžna astronomske zneske in visok dolg v višini 71,5 milijonov funtov. Osebju naj bi Jamie dolgoval tudi 2,2 milijona funtov. Lansko leto so končali z izgubo v višini 10 milijonih funtov.

To še ni vse: niso bili plačani davki, dobavitelji, kreditodajalci in lastniki prostorov, kjer je imel v najemu restavracije, in dobavitelji, za kar je Jamie dolžan še 41,3 milijonov funtov. Kot smo poročali, je Jamie sicer v petek objavil, da zapira 12 restavracij po Veliki Britaniji, sicer pa ima skupno 25 restavracij v Veliki Britaniji in 28 v ZDA. 

Sicer pa je premoženje Oliverja in njegove žene ocenjeno na 150 milijonov funtov, družina pa živi v 10 milijonov funtov vredni nepremičnini v Hampstead. Prejšnji teden je Jamieja na twitterju osmešil pivovar Mark Smith iz podjetja American Craft Beer, saj mu je Jamie dolžan 1000 funtov. Mark Smith je na twitterju zapisal: "Sem opazil, da še nastopaš na TV. Obstaja morda kakšna možnost, da bi plačal račune?"