NOV POET

KuZle in Kingstoni ter še povsod vmes

Irena Pirman / Revija Zvezde
13. 2. 2018, 07.30
Deli članek:

Dare Kaurič, član megapriljubljene skupine Kingston, se intenzivno pripravlja na prvo predstavitev svoje knjige poezij in pesmi z naslovom Z besedami in prsti.

Marko Delbello Ocepek
Dare Kaurič je že vrsto let član megauspešne skupine Kingston.

Dare Kaurič je človek mnogih talentov, ki je v glasbeni karieri dosegel že zavidanja vredne uspehe.

Poleg nastopanja v skupini Kingston se ga številni spominjajo kot člana legendarne punk zasedbe KuZle, ki so bile pravzaprav začetek njegovega avtorskega ustvarjanja, tako glasbenega kot pesniškega. Knjiga vsebuje zbirko njegovih najboljših poezij, od prvih pesmi, objavljenih v različnih slovenskih tiskanih medijih, pa vse do zadnjih. Te se prepletajo z izbranimi besedili, napisanimi za različne glasbene izvajalce (KuZle, Kingston). Tri od 69 pesmi so prevodi Jolke Milič v italijanščino. V drugem delu knjige pa je več kot 40 fotografij iz vseh obdobij avtorjevega javnega delovanja in zasebnega življenja: od simpatičnega otročička z mamo Anico in očetom Pajom do jeznega mladeniča pri KuZlah, do še vedno aktivnih Kingstonov.

Osebni arhiv
Dare s prvim izvodom svoje pesniške knjige Z besedami in prsti

STROKOVNA OCENA

Recenzentka knjige Milanka Trušnovec je zapisala takole: »Leta 2018 se torej glasbenik in pesnik Dare Kaurič končno pridružuje slovenskemu parnasu z zbirko ironično-satiričnih, na nekaj redkih mestih ljubeznivo sarkastičnih ali samo ljubeznivo ljubezenskih, pretežno pa trpko kritičnih in absurdno prevratniških pesmi, ki bralca s svojimi prefinjeno prikritimi poantami včasih potrepljajo po rami, drugič potrkajo po čelu in najpogosteje neusmiljeno usekajo v srce in možgane ter sesujejo do temeljev.«